Vrijstaande villa – Anke

Anke

“Prettige balans door warme kleurencombinaties en de mooie materialen”

Opvallend aan het kersverse nieuwbouwhuis is dat je het niet als nieuw ervaart, is de ervaring van Anke, eigenares en opdrachtgever: “Mensen voelen de prettige balans in dit huis door de natuurlijke materialen en de rustige aardse tinten. We waren qua meubilair en interieur echt toe aan een frisse wind, dus het nieuwe huis is ook helemaal nieuw ingericht. Alleen zou ik dat niet kunnen. Annekoos heeft ons met haar team goed geholpen om er echt ons huis van te maken. “ 

Ruimte inzichtelijk maken

De samenwerking met Annekoos begon al boven de bouwtekeningen van architect Johan Koster. “Op dat moment heb je alleen een huis op papier en het is moeilijk om je een voorstelling van het interieur te maken, terwijl je wel grote beslissingen moet nemen. Annekoos heeft ons daar enorm mee geholpen door de ruimtes inzichtelijk te maken en de passende formaten voor meubels aan te geven. Heel verhelderend en vaak had ik haar oplossing nog niet gezien. We hebben zo’n twee jaar intensief opgetrokken, waarbij Annekoos heeft meegekeken door onze bril.”

Eigen

“Sommige mensen die wisten dat we met Annekoos in zee gingen, hebben ons gewaarschuwd: als je een interieurarchitect inschakelt, dan is het straks helemaal niet meer jouw huis. Dat klopt niet: het is absoluut ons huis geworden! Natuurlijk weet ik goed wat ik wel en niet wil qua stijl: aardse tinten, rustige kleuren vind ik prettig. Als je dat vertelt aan Annekoos, gaat zij aan de slag en komt aan met een ontwerp, stoffen en materialen. Ze heeft door goed te luisteren veel passende ideeën aangedragen. Daarin is ze onvermoeibaar en ze heeft een grote materiaalkennis. Ze zal nooit haar eigen wil opdringen en ze blijft geduldig als je wat langer moet nadenken. Dat vond ik prettig. Ze is communicatief sterk, heel accuraat in afspraken en de overdracht aan de medewerkers is goed. Je komt nooit voor vervelende verrassingen te staan. We hebben een goede klik, dat maakte de uitstapjes naar meubelzaken naast zakelijk ook gezellig. We hebben de laatste dingen om het huis aan te kleden gekocht toen het huis er echt stond, zoals een kastje in de hal, een kleed.”

Warm

Anke is elke dag weer blij met de warme kleurencombinaties en de mooie materialen die overal in het huis zijn toegepast. Alles voelt prettig en goed. Eén plek in het bijzonder spreekt haar heel erg aan: “Dat is de woonkeuken, het hart van het huis. Warm, sfeervol en van alle gemakken voorzien met bovendien een prachtig uitzicht op de tuin. Zonder Annekoos was dit alles niet op deze manier tot stand gekomen.”

[PROJECT]