Th.W. Termaat Huis – Mr. J. de Muinck Keizer

Serviceflat Theodora Wilhelmina Termaathuis

Termaat Stichting: serviceappartementen toekomstgericht verbouwd

In het Th.W. Termaat Huis in de Rotterdamse wijk Kralingen huren ouderen een serviceappartement. Het oudste deel van het gebouw stamt uit 1959 en is echt aan renovatie toe. Mr. J. de Muinck Keizer is onder andere bestuurder bouwzaken: “Anno 2012 zijn de wensen en gewoonten van bewoners veranderd. We hebben Annekoos ingeschakeld om vrijkomende appartementen opnieuw in te delen naar de eisen van deze en komende tijd. En met een goed  resultaat. ” 

Doel

De oorspronkelijk remonstrantse uitgangspunten vrijheid, verdraagzaamheid en verbondenheid staan nog stevig overeind in het complex. Zij vormen de basis voor de prettige sfeer waarin huurders zich thuis voelen en geheel vrij zijn om hun eigen keuzes te maken. De stichting wil ook graag dat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig in hun appartement kunnen blijven wonen. Daarom ligt de uitdaging van de herindeling in het creëren van een verscheidenheid aan aangename appartementen met een eigen karakter, die ook ruimte bieden aan de hulpmiddelen die ze daar bij nodig kunnen hebben. Denk aan voldoende rollatorruimte in het hele appartement, genoeg bewegingsruimte rond de wc en andere aanpassingen in de badkamer.

Aanpak en resultaat

De tachtig twee-, drie- en vierkamerappartementen verschillen in maatvoering. Bij de herindeling zijn appartementen soms samengevoegd en soms alleen gerenoveerd. De Muinck Keizer is heel tevreden over het werk en de aanpak van Annekoos Littel en haar medewerkers. “Ze zijn creatief, geduldig, eigenwijs in positieve zin, en ze luisteren goed naar de opdrachtgever. Ze zijn ook niet gauw tevreden. Het proces loopt prettig: we bespreken de eerste schetsen grondig en werken dan toe naar het totaalplaatje. Omdat er soms wat lastige dingen waren, zijn tekeningen soms wel vier tot vijf keer veranderd. Ze komen met leuke oplossingen die leiden tot een goed resultaat.”

[PROJECT]