Rabobank Altena – Judith van der Sluijs

Judith van der SluijsStimulerende omgeving voor Het Nieuwe Werken

Rabobank Altena in Almkerk heeft door het nieuwe pand in gebruik te nemen twee grote organisatieveranderingen doorgevoerd: het personeel van twee Rabo-vestigingen is er samengevoegd en Het Nieuwe Werken (HNW) is ingevoerd. Vooral de laatste had grote gevolgen voor het interieur. Projectleider Judith van der Sluijs is tevreden met de maatwerkontwerpen en HNW-interieurideeën van Annekoos Littel, die al in een heel vroeg stadium betrokken is bij het project. 

Samenwerking

Judith van der Sluijs is als projectleider in 2009/2010 gestart met traject van inrichting nieuwe pand. “In het hele traject is de samenwerking tussen het bureau van Annekoos en alle andere partijen grondig en intensief geweest; nog meer dan we op voorhand hadden voorzien. De grote succesfactor was de bewuste keuze om in de conceptfase en daarna goed te blijven afstemmen. Dat ging prima, dankzij de korte lijnen. Annekoos was altijd bereid om even langs te komen, mee te denken en te kijken, voorstellen te doen waar wij op konden reageren of snel telefonisch vragen te beantwoorden.”

Interieurontwerp

Het nieuwe pand is voor de medewerkers fijn, omdat ze nu samenwerken in een gebouw. “Een opluchting voor de meesten”, merkt Judith op. “Het is ook prettiger voor de klant en het personeel hoeft niet meer heen en weer te rijden tussen de vestigingen. Het pand is een stimulerende omgeving, waar alles mooi en licht is. In het programma van eisen hebben we gesteld dat het kantoor een welkom moest uitstralen voor de hele diverse groep klanten die we hebben. ”

Het Nieuwe Werken

De andere belangrijke eis was het interieur geschikt te maken voor Het Nieuwe Werken. Judith: “Dan loop je tegen vragen aan als: hoeveel werkplekken creëer je? Wat voor soort plekken heb je nodig? Annekoos had daar al ervaring mee en heeft de open ruimte ingedeeld met gewone bureaus, concentratiewerkplekken, zitjes, ontmoetingsruimtes en meer formele overlegruimtes. De omslag naar Het Nieuw Werken was in de oude kantoren al wel begonnen, maar is in het nieuwe pand pas echt goed mogelijk. In de houding en het gedrag van de medewerkers zie je de ontwikkeling al wel rustig aan plaatsvinden.”

Afgestemd

Judith omschrijft het interieurconcept van Annekoos Littel als open en transparant: “Er zijn veel ramen waardoor er veel licht naar binnen komt. De kleurbasis bestaat uit aardetinten, wit en crèmetinten. Rood en oranje zijn opvallende accenten die terugkomen in het meubilair. Net als tijdens het proces is ook alles in het interieur heel goed afgestemd. Die kleurstelling draagt bij aan een interieur dat als warm en huiselijk, maar ook professioneel wordt ervaren. Het was tijdens de open dag erg leuk om van onze klanten onze eigen termen uit het plan van eisen terug te horen. Ze vinden het gebouw mooi ingericht, niet te overdadig.”

[PROJECT]