Woonhuis, De MeernKlant: Particulier
Locatie: De Meern, Utrecht
Oplevering: 2018

Een echtpaar met uitwonende kinderen wilde de begane grond van hun bestaande hoekwoning uit de jaren ’90 een grondige facelift geven. De uitdaging van de opdracht was in de bestaande plattegrond meer eenheid en rust te creëren tussen de onderlinge functies. Diverse specifieke functies als koken, eten, werken en loungen bij de haard zijn onontbeerlijk in het dagelijks leven van het echtpaar.

De gehele begane grond is gestript en opnieuw ingericht met o.a. maatwerk en heeft mede hierdoor een eigen moderne sfeer en uitstraling gekregen, geheel passend bij de verwachting van de opdrachtgever binnen het gestelde budget. Annekoos Littel was verantwoordelijk voor het ontwerp en de begeleiding.

Het interieur van deze particuliere woning gebeurde in prettige samenspraak met de eigenaars. “Voor de keuken hebben we gedetailleerd gekeken naar het toekomstige gebruik ervan: alle wensen van de bewoners hebben we samen op een rij gezet. Deze dienden als uitgangspunt voor het ontwerp, dat ook weer in overleg is ontwikkeld. Al het maatwerk is vervolgens door een interieurbouwer gemaakt.”
Met in elkaar overlopende lichte basiskleuren, crème en pastels is op de gehele begane een rustige moderne sfeer ontstaan. Annekoos heeft daar hele pure, degelijke basismaterialen bij uitgezocht zoals ruw eikenhout, glanswit spuitwerk en pastel matte tinten.

De prettige en soepele samenwerking tussen opdrachtgever en de interieurbouwer maakte dit project tot een geslaagd project!