Boshuis, Loenen a/d VechtKlant: Particulier
Locatie: Loenen aan de Vecht
Oplevering: 2008

Een echtpaar op leeftijd kocht een oud boshuisje in Loenen a/d Vecht. Het bouwkundig ontwerp lag, met allerlei uitbreidingen, op hoofdlijnen klaar. Dochter en schoonzoon met twee jonge kinderen verblijven tweejaarlijks voor langere vakantieperiode in Nederland bij de ouders.

Het huis moest daarom aan vele wensen voldoen. Toekomst bestendig wonen betekende wonen en slapen voor de ouders, gelijkvloers, op de begane grond. De tijdelijke verblijfsruimte, tijdens de vakanties voor het jonge gezin, op de verdieping.

De sfeer van de bosrijke omgeving moest aanwezig blijven in de aankleding en het interieur. Veel daglicht, zicht op buiten en toch voldoende privacy waren belangrijke uitgangspunten. Daarom werd ook niet gekozen voor afgesloten ruimtes. Door middel van schuifdeuren kunnen de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer naar behoefte wel of niet worden gesloten. Zo ontstaat veel extra leefruimte en tegelijkertijd is de begane grond rolstoel toegankelijk. De badkamer is voorzien van een zitmogelijkheid voor onder de douche. Mocht thuiszorg in de toekomst nodig zijn dan kan de glaswand tussen douche en toilet eenvoudig worden verwijderd.

De bovenverdieping werd geheel op maat ontworpen vanwege het beperkte aantal m2. De wens om een jongen-en meisjes slaapkamer te creëren werd ook duidelijke zichtbaar in het interieur. De wensen van de kids zoals een bedstede, een prinsessen gordijn, en de ” platte ” wereldbol ” gingen in vervulling.

Tevens ontwierp Annekoos Littel het lichtplan wat een onmisbaar onderdeel is van het totaalontwerp. Zo adviseerde het team ook in kleurstelling, aanschaf van meubelen en accessoires. In samenwerking met vele leveranciers en verwerkers kwam de afwerking en inrichting onder leiding van het bureau tot stand.

De prettige en soepele samenwerking tussen opdrachtgever, architect en uitvoerende partijen maakte dit project tot een geslaagd woonhuis geschikt voor jong en oud.