Eengezinswoning, WoerdenKlant: Particulier
Locatie: Woerden
Oplevering: 2006

In de nieuwbouwwijk Snel en Polanen te Woerden kocht de opdrachtgever een bestaande standaard gezinswoning uit de jaren 90. De uitdaging van de opdracht was in de bestaande standaard plattegrond meer eenheid en rust te creëren tussen de onderlinge functies.

Diverse specifieke functies als koken, eten, lezen en loungen zijn onontbeerlijk in het dagelijks leven van de opdrachtgever. Voor de nodige ontspanning met vrienden is er een bar met biljart op de zolderverdieping gecreëerd. Om meer rust in de woonruimte te creëren is de open trap uit het zicht onttrokken en ingepakt door middel van een maatwerk inloopkast.

In de standaard keuken zijn uit kostenoverweging een paar elementen vervangen en vernieuwd. De groene glazen achterwand is passend gemaakt bij het groene glazen tafelblad van de prachtige Tecno eettafel. Annekoos adviseerde deze tafel bij de Eams stoelen die uit de vorige woning mee verhuisde.

Centraal en rondom in het woongedeelte staat de “boekenwurm” welke geheel op maat is ontworpen en kleurrijke orde creëert in de veelheid aan boeken en accessoires. De “boekenwurm” dient tevens als de verbindende factor van de specifieke functies koken, eten, lezen en loungen.

De gehele woning is gestript en opnieuw ingericht met o.a. maatwerk en heeft mede hierdoor een eigen sfeer en uitstraling gekregen geheel passend bij de verwachting van de opdrachtgever binnen het gestelde budget. Annekoos Littel stond garant voor het ontwerp, de begeleiding van uitvoering en realisatie.