Serviceflat Residentie Meilust, Bergen op ZoomKlant: Residentie Meilust
Locatie: Bergen op Zoom
Oplevering: 2020

In 2016 werd Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI uitgenodigd een totaal inrichtingsontwerp te realiseren voor de voorgenomen renovatie en deels nieuwbouw van serviceflat Residentie Meilust te Bergen op Zoom. Het team Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI ontwierp de afwerking vanaf ruwbouw tot en met de verlichting, maatwerk, inrichting en accessoires. Koch adviesgroep ontwierp de architectuur voor de nieuwbouw. Waals Bouw en Beheer was verantwoordelijk voor de projectbegeleiding gedurende het gehele bouwproces.

Het gebouw van ca. 20.0000 m2 stamt uit de jaren 70 en was sterk gedateerd. Met de vernieuwing van de hoofdentree (2017), het restaurant Grand Café “de Sociëteit” (2020) en de renovatie van de appartementen (gefaseerd) is het gebouw in zijn geheel gemoderniseerd.

Annekoos Littel ontwierp een moderne eigentijdse uitstraling die op een natuurlijke wijze aansluit bij de bijzondere stijlelementen kenmerkend uit deze bouwperiode, zoals veel hardhouten delen en accenten, MBI stenen wanden en verlichting die niet meer voldoet aan de huidige norm. De opdrachtgever had een sterke wens voor een uitnodigende, warme, hotelmatige uitstraling passend bij de wensen van deze tijd en de toekomstige bewoners. Het afwerkingsniveau en de detaillering is hoogwaardig. Veel aandacht is besteed aan een combinatie van duurzame toepassingen die tegelijkertijd een hotelmatige en warme uitstraling bieden.