Rabobank Rijn en Veenstromen verkoopkantoor, MijdrechtKlant: Rabobank
Locatie: Mijdrecht
Oplevering: 2003

Rabobank en interieur

 

Centrale bankhal

De Rabobank in Mijdrecht wil haar bezoekers zoveel mogelijk handelingen zelf laten verrichten. De centrale bankhal heeft daarom een pleinfunctie waar een lange schoonloopzone en lichtlijnen in het plafond hen naar de automatenwand, gastvrouwen of receptie begeleiden.

Intimiteit en privacy

Een verlaagd plafond geeft een gevoel van intimiteit. Dit wordt versterkt door de speciaal ontworpen, gebogen houten achterwand met ingebouwde vitrines en uplights die het plafond aanlichten. Scheidingswanden zijn op verschillende andere manieren toegepast: voor afscherming en privacy maar tegelijkertijd als origineel documentatiepunt.

Advieswerkplekken

De advieswerkplekken zijn elk uitgevoerd in een andere stijl met een eigen sfeer. Teneinde het sfeerbeeld te ondersteunen zijn meubilair, fotografie, kunst, e.d. hierop afgestemd.

Contrast

Naast de felblauwe vloerbedekking, die het centrum van de bankhal accentueert, straalt de zwarte harde vloer kracht uit. De lichte wanden benadrukken dit en zorgen voor een fris contrast.

Flexibele kantoren

De kantoren worden gescheiden door flexibele systeemwanden. Ingebouwde kasten springen ‘uit’ in de gangen waardoor ruimte in de kantoren bewaard blijft, en de gang een spannende aanblik krijgt.

Totaalplan

Bij dit project omvatte de input van ons bureau een totaalplan waarbij we gewerkt hebben van grof naar fijn: van afwerkingsniveau tot vaste inrichting, van advisering van los meubilair tot kunst en accessoires.