Mul BV ontwerpers & adviseurs, GoudaKlant: Mul BV ontwerpers & adviseurs
Locatie: Gouda
Oplevering: 2015

In januari 2015 hebben wij het nieuwe pand van Mul bv voorzien van een totaal inrichtingsconcept. Geheel volgens de wens van de opdrachtgever hebben wij het nieuwe werken geïntroduceerd.
Zo leidde de samenwerking tussen Mul en Annekoos Littel tot een optimalisatie van het Nieuwe Werken en een geavanceerd binnenklimaat. Ook werden op een slimme wijze akoestiek en verlichting geïntegreerd.

Mul heeft het pand voorzien van nieuwe duurzame installaties en innovatieve technieken. Zo wordt de warmteopwekking verzorgd door een warmtepomp in combinatie met een pelletketel. De warmteafgifte vindt plaats via vloerverwarming waarvoor circa 4 kilometer aan slangen in de vloer is opgenomen. In de zomer wordt de warmtepomp ingezet voor koeling, waarbij via hetzelfde vloersysteem warmte aan de ruimte wordt onttrokken. Verder is er een innovatief zon- en lichtweringssysteem toegepast, waarbij de lamellen automatisch in de richting van de zon worden gestuurd en de warmtelast zoveel mogelijk wordt beperkt. De LED verlichting en de klimaatinstallaties worden geregeld met state of the art regeltechniek.