Hogeschool Utrecht ICT opleiding, AmersfoortKlant: Hogeschool Utrecht
Locatie: Amersfoort
Oplevering: 2000

Van voormalig Anova kantoor tot spraakmakend, kleurrijk onderwijsgebouw

De nieuwe ICT opleiding van de Hogeschool van Utrecht heeft een jonge, dynamische uitstraling gekregen door de nadruk te leggen op het gebruik en de effecten van kleuren.
De verdiepingen zijn ‘uit elkaar getrokken’ en geaccentueerd met aansprekende kleuren die zorgen voor differentiatie en herkenbaarheid.

Wanden in spraakmakende tinten

De drie ‘standaard’ tinten, oranje, groen en blauw, zijn in alle elementen in de meest uiteenlopende combinaties terug te vinden en zorgen voor een sprankelende kleurstelling.

Details in vormgeving, de doorkijkjes

Een bouwkundige aanpassing van een open ruimte heeft geresulteerd in een sfeervolle kantine met speciaal ontworpen buffet en een apart rokersgedeelte. Door de uitsparingen, doorkijkjes, op zit- en stahoogte blijft dit rokersgedeelte toch onderdeel vormen van het geheel.

Op afstand herkenbaar

Teneinde het gebouw herkenbaar te maken als onderdeel van de Hogeschool van Utrecht is op abstracte wijze gewerkt met de vormen en kleuren van het logo. Ronde schermen bij de entree, voorzien van het speciaal bewerkte logo, maken een uitnodigend gebaar en leiden de studenten het gebouw in.