Dubbel penthouse, ‘S gravelandKlant: Particulier
Locatie: 's Graveland
Oplevering: 2010

Toekomstbestendig dubbel penthouse

 

In de prachtige omgeving van ‘s-Gravenland kocht een senioren echtpaar twee appartementen naast elkaar. Gelegen op de bovenste verdieping van een nieuw te bouwen appartementencomplex met uitzicht op een bosrijk natuurgebied. De opdracht, om in de nieuwbouw al de nodige voorzieningen te treffen om van twee appartementen-bruto vloeroppervlak 360m2- één toekomstbestendige woonruimte te maken, was een uitdaging.

Welke entree kiezen we als hoofdentree? Wat gebeurt er met de immense woonruimte van 140 m2 die ontstaan is? Hoe en op welke manier maken we de woning toekomstbestendig en toch sfeervol? En hoe kan het appartement ooit weer teruggebracht en gesplitst worden naar de originele staat? Welk meubilair wordt hergebruikt en wat wordt nieuw aangeschaft? Een interessante ontwerpopgave; de dialoog werd met de opdrachtgever aangegaan.

Opnieuw kroop Annekoos Littel in de huid van … ; De diepte ingaan, de verbindende factor zijn tussen opdrachtgever en omgeving. Het visualiseren van ideeën.

De gehele woning werd door het bureau ontworpen en getekend. Het specifiek ontworpen maatwerk dient als ruimtescheidende elementen in de leefruimte en zorgt op deze wijze voor verschillende gezellige leefplekken zonder de ruimte af te sluiten. Op deze wijze werd de woonruimte in drieën verdeeld door middel van goed bereikbare bergkasten waarin ook alle Domotica en W-en E voorzieningen werden geïntegreerd. De keuken, zithoeken en werkplekken en sanitaire ruimtes zijn goed bereikbaar en rolstoel toegankelijk doordat er geen obstakels zijn. Geen drempels zijn toegepast echter wel brede dubbele glasdeuren tussen woonruimte en verkeersruimtes. Door het gehele appartement is een natuurstenen vloer gelegd behalve in de slaapkamers. Dit draagt bij aan de openheid en ruimtelijkheid.

Mocht het in de toekomst nodig zijn dan kan op eenvoudige wijze één gedeelte van het appartement specifiek worden ingericht voor mogelijke thuiszorg.