Nieuw in ons team

Even voorstellen…

Mijn naam is Lyan Westrik, 24 jaar. Na een MBO opleiding als interieuradviseur heb ik afgelopen juni in Groningen de vierjarige HBO opleiding Interieurarchitectuur aan Academie Minerva in Groningen succesvol afgerond. 

Nu sta ik aan het begin van een nieuwe uitdaging; de master Interieurarchitectuur aan de HKU in Utrecht. De opleiding zal ik deeltijd volgen en daarnaast zal ik 3 dagen in de week werkzaam zijn in dit super leuke bedrijf! 


Wie ben ik als ontwerper? Om een beter beeld te krijgen van wie ik ben, vertel ik kort iets over mijn afstudeerproject; een duurzaam plan voor de woningnood en leegstand in Nederland.

We hebben te maken met een grote woningnood, er moeten 1 miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. De provincie Groningen wil hiervan 15% gaan oplossen.

Hoe zorgen we er voor dat Groningen niet een tweede Randstad gaat worden? En dat de bouw van al deze woningen niet ten koste gaat van onze vrije natuur? Daarnaast komt er ook veel CO2 uitstoot vrij bij het bouwen van deze huizen. 

Leegstand en woningnood lijken twee tegenstrijdige onderwerpen, maar uit mijn onderzoek blijkt dat er veel leegstand is in Groningen, met name onder schuren en boerderijen. 

Doormiddel van woonboxen, heb ik subwoningen gecreëerd in deze oude schuren. Op deze manier gaan er geen oude gebouwen verloren, wordt er geen nieuw grondgebied en vrije natuur gebruikt voor nieuwe woningen en werken we samen duurzamer door minder CO2 uit te stoten. Daarnaast kunnen we wonen in een karakteristieke omgeving onder de gebinten.

Graag tot ziens bij Annekoos Littel!