Een mooie zomer

 

Hartelijke groet, team Annekoos Littel

Hospice Amsteloever

In ontwikkeling

In een terminale fase word je het liefst thuis verzorgd. Helaas is dat niet altijd mogelijk of wenselijk.
Voor diegenen biedt Hospice Amsteloever een aangename woonomgeving die zoveel
mogelijk lijkt op een ‘normale’ thuissituatie. Het hospice biedt hun gasten de mogelijkheid
het leven waardig af te ronden, met de vrijheid voor eigen wensen en behoeften.
Het hospice is er voor iedereen, ongeacht afkomst of levensovertuiging.

In dit artikel krijgt u een indruk van hoe het hospice er aan de binnenzijde uit komt te zien.
Annekoos Littel ontwierp de vormgeving voor het interieur.
Benieuwd naar hoe de plannen er aan de buitenzijde uit komt te zien? Neem een kijkje op onderstaande link: https://hospiceamsteloever.nl/tekeningen-exterieur-en-interieur/

Tekst: Hospice Amsteloever

Nieuwjaarsgroet uit Woerden!

Wij naderen het einde van 2021, wat was het weer een enerverend jaar met ook veel mooie en inspirerende interieur opdrachten.

De afgelopen maanden hebben we ook hard gewerkt aan de verhuizing van het hoofdkantoor van de ZZG-Zorggroep naar ’t Wald in Groesbeek. Samen met diverse partners hebben we de nieuwe werkomgeving naar verwachting van de ZZG-Zorggroep ingericht. 

Hartelijk dank voor de fantastische samenwerking van afgelopen jaar;

Fame Groep – Ariëns Partner in Vastgoedonderhoud – Hoogendoorn Interieurbouw – HAHEBO – Energiebreed B.V. – OPG Landscape – Nikkelen elektrotechniek B.V. – Kemkens Installatieburo B.V. – Hofmans at Home – Schoonmaakorganisatie Wouters B.V. – De Haan Westerhoff Projecten B.V. – dormakaba Nederland B.V. – SkyLift B.V. – idverde Nederland

Fijne feestdagen en een gezond en mooi nieuwjaar toegewenst. Team Annekoos Littel gaat het jaar 2022 met positieve zin tegemoet. 

Tot ziens in het nieuwe jaar!!

Nieuw in ons team

Even voorstellen…

Mijn naam is Lyan Westrik, 24 jaar. Na een MBO opleiding als interieuradviseur heb ik afgelopen juni in Groningen de vierjarige HBO opleiding Interieurarchitectuur aan Academie Minerva in Groningen succesvol afgerond. 

Nu sta ik aan het begin van een nieuwe uitdaging; de master Interieurarchitectuur aan de HKU in Utrecht. De opleiding zal ik deeltijd volgen en daarnaast zal ik 3 dagen in de week werkzaam zijn in dit super leuke bedrijf! 


Wie ben ik als ontwerper? Om een beter beeld te krijgen van wie ik ben, vertel ik kort iets over mijn afstudeerproject; een duurzaam plan voor de woningnood en leegstand in Nederland.

We hebben te maken met een grote woningnood, er moeten 1 miljoen nieuwe woningen gebouwd worden. De provincie Groningen wil hiervan 15% gaan oplossen.

Hoe zorgen we er voor dat Groningen niet een tweede Randstad gaat worden? En dat de bouw van al deze woningen niet ten koste gaat van onze vrije natuur? Daarnaast komt er ook veel CO2 uitstoot vrij bij het bouwen van deze huizen. 

Leegstand en woningnood lijken twee tegenstrijdige onderwerpen, maar uit mijn onderzoek blijkt dat er veel leegstand is in Groningen, met name onder schuren en boerderijen. 

Doormiddel van woonboxen, heb ik subwoningen gecreëerd in deze oude schuren. Op deze manier gaan er geen oude gebouwen verloren, wordt er geen nieuw grondgebied en vrije natuur gebruikt voor nieuwe woningen en werken we samen duurzamer door minder CO2 uit te stoten. Daarnaast kunnen we wonen in een karakteristieke omgeving onder de gebinten.

Graag tot ziens bij Annekoos Littel!


Ontwerp nieuwe centrale ontmoetingsplaats “t Wald voor de ZZG Zorggroep te Nijmegen is gereed en klaar voor de uitvoering!

Het voornemen is in het najaar 2021 te verhuizen naar deze nieuwe inspirerende bosrijke plek op het terrein van Dekkerswald te Groesbeek. De missie is de medewerkers, collega’s onderling, samenwerkingspartners en externen van ZZG in staat te stellen elkaar centraal te kunnen ontmoeten en samen te werken. Activiteit gerelateerd te kunnen werken in een eigentijdse, moderne en dynamische werkomgeving waarin iedereen zich thuis kan voelen en waarin talenten optimaal ontwikkeld kunnen worden. 

In nauwe samenwerking met ZZG Vastgoed, Fame Planontwikkeling en de gebruikers van ZZG heeft Annekoos Littel het ontwerp mogen maken van deze nieuwe inspirerende werkomgeving vanaf ruwbouw tot en met de totale inrichting.

Hierbij alvast een impressie. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Dagcentrum NOVA is opgeleverd, ingericht en gefotografeerd!

NOVA is een dagcentrum voor kinderen en (jong) volwassenen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of een ernstig meervoudige beperking (EMB). We zijn trots op dit prachtige lichte gebouw dat wij met zeer veel toewijding hebben mogen inrichten in samenwerking met CITA architecten en Gemiva SVG.

klik op onderstaande link voor meer foto’s en informatie:

Dagcentrum Nova Gemiva-SVG

Vers van de pers;

Studio Piraat uit Woerden ontwierp voor ons de nieuwe huisstijl.
Onze ‘Littel Bags’ zijn nu ook binnen! We kunnen weer tip top op pad.

Aan de slag met mooie nieuwe projecten!

Met het mooie winterse weer buiten gaan wij binnen lekker aan de slag met mooie nieuwe projecten.

Nieuwjaarsgroet uit Woerden!

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar!

Ondanks alle beperkingen heeft ons team weer mooie en diverse projecten mogen opleveren onder andere;

Renovatie kantoren Wij Techniek te Woerden 
Nieuwbouw Woonvoorziening Hart van Mook zorggroep ZZG te Nijmegen 
Renovatie kantoren Luchtverkeersleiding Nederland te Schiphol 
Renovatie appartementen Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam 
Inrichting en styling Leeromgeving TechnoHUB te Woerden

We kijken terug op vele plezierige en creatieve samenwerkingen en danken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen.

Blijf gezond en graag tot ziens in het nieuwe jaar!!

Annekoos, Floor en Debbie.

De gebruikers van de Luchtverkeersleiding NL staan te popelen om de nieuwe werkvloer in gebruik te nemen!

Het bureau Annekoos Littel Interieurarchitecten werd in november 2019 gevraagd om voor de Luchtverkeersleiding Nederland een huisvestingsconcept vorm te geven, dit in nauwe samenwerking met HEVO en de Luchtverkeersleiding. Met als belangrijkste opdracht dit concept als een pilot te realiseren op de derde verdieping van het bestaande gebouw. Het ontwerp werd door Annekoos Littel gerealiseerd vanaf ruwbouw tot en met de laatste accessoires. Oppervlakte is circa 1000 m2 BVO. Er diende rekening gehouden te worden met een strakke planning, waarbij een kritische blik van de indeling in relatie tot de installatietechniek en/of aanpassing van de installaties paste binnen de gestelde tijdskaders.

Een nieuw werkplekconcept werd ingevoerd, dat uitgaat van plaats- en tijdonafhankelijk werken met een variatie aan werkplekken, aanlandplekken, belcellen en (informele) overlegplekken. Het grove PVE was beschikbaar en de verdere uitwerking heeft plaats gevonden in nauw overleg met de toekomstige teams van de LVNL en HEVO als procesmanager. Het ontworpen werkplekconcept is een deel van een groter traject, waarbij deze verdieping vooruit is getrokken als voorbeeldfunctie voor de totale organisatie.

Luchtverkeersleiding Nederland, Amsterdam