Gerla’s Haarstudio – Gerla Koot

Annekoos Littel Interieurarchitecten bniGerla’s Haarstudio: basic ontwerp met tweejaarlijkse nieuwe uitstraling

Gerla’s Haarstudio is sinds 1991 gevestigd in Woerden. In 2007 verhuisde Gerla Koot met haar medewerksters naar een groot pand op de Woerdense Boerendijk, een hele stap en een behoorlijke investering. Annekoos Littel is er al jaren een vaste klant en algauw kwam het interieur van de nieuwe salon ter sprake: “Als er budget voor is, dan doe jij de inrichting”, stelde Gerla. “Annekoos was meteen enthousiast”, vertelt ze nu, vijf jaar later. “Vier muren en twee toiletunits waren de basis. Ze heeft die kale ruimte helemaal ingedeeld en het interieur getekend. Eigenlijk was het pand wat te groot voor ons, maar nu we tien kapsters hebben, ben ik wel blij met die omvang.”

Goede basis

De nieuwe salon moest met een beperkt budget worden ingericht, daar haakte Annekoos goed en enthousiast op in, aldus Gerla. “Ik dacht: kan dit wel, een interieurarchitect aan het werk voor een kapsalon? Maar er kwamen meteen veel leuke reacties op haar poster op onze ramen. Annekoos is een Woerdense en je ervaart zo een stukje ‘Woerden helpt elkaar’. Ik heb haar de vrije hand gegeven en ze maakte verschillende tekeningen. We hebben er toen voor gekozen om het anders aan te pakken: we houden het simpel door een paar goede basisproducten te gebruiken en slim in te kopen. De ontvangstbalie, de stoelen, de wasunits en de spiegels tegen de muur zijn de echte investeringen en vormen de basis.”

Modieus

Gerla vervolgt: “We hebben veel gebrainstormd om mijn praktijkervaring te koppelen aan haar creatieve ideeën. Dat ging heel mooi en we hadden er de tijd voor. Wat ik leuk vind aan Annekoos is dat ze weet hoe ik ben: na twee jaar heb ik het wel gezien met een interieur. Het kappersvak is modisch, dus de inrichting van mijn kapperszaak ook. We zijn nu vijf jaar verder en het derde nieuwe behang in de modekleur van dit moment zit er net op. We kunnen variëren in de kleuren van een aantal wanden, terwijl de rest van het interieur onveranderd blijft. En dan heb je voor een beperkt behang- en muurverfbudget een hele nieuwe uitstraling!”

Indeling

De ruimte is ook heel handig ingedeeld, vindt Gerla. “Het is een heel open ruimte, zodat je gemakkelijk oogcontact hebt met alle collega’s.” De kinderen hebben een aparte kinderhoek, met speelse knipstoeltjes, leuke muurdecoraties, speelgoed en een televisie om ze bezig te houden. De hoek is op enige afstand van de volwassen klanten.

Wauw!

“Als ik binnenkom, denk ik nog steeds: wauw! De donkere ontvangstbalie is heel mooi: rustig en massief. Achter de balie staan onze producten op drie robuuste planken. Geen kasten met lampjes en glazen platen, maar een kostenbesparende en mooie oplossing. Het oogt hier luxe, maar het is aardig binnen de perken gebleven qua budget. Heel leuk vind ik in de kniphoek de kastjes waarin je het afgeknipte haar wegveegt. Dat was een wens van mij en die vond Annekoos zo leuk dat ze deze kastjes heeft ontworpen.” Annekoos’ enthousiasme is groot, vindt Gerla. “‘Dat gaan we doen!’ is haar eerste reactie, waardoor ik zelf ook beter durfde te bedenken wat ik echt graag wilde. Tegelijkertijd heeft ze nooit hoge verwachtingen gewekt. Ze heeft alles enthousiast, maar ook heel basic en nuchter benaderd.”

 

[LEES MEER]