Team Annekoos Littel werkt vanuit thuis!

Al bijna 25 jaar hebben wij een intensieve en persoonlijke samenwerking met onze opdrachtgevers waarmee we aan mooie projecten werken.

Door de verspreiding van COVID-19 organiseren wij dit nu anders. Al onze medewerkers hebben hun eigen werkplek thuis ingericht en samen zetten we onze ervaring met het gebruik van onlinecommunicatie in om zo de persoonlijke service te bieden die jullie van ons zijn gewend.

De gebruikers van veel van onze projecten zijn nu juist zo belangrijk voor het bieden van de juiste zorg en onderwijs. Wij waarderen wat zij voor onze samenleving doen!

U kunt ons op werkdagen bereiken via het bekende e-mailadres: info@annekooslittel.nl en via ons vaste  telefoonnummer 0348 – 41 84 68

Zorg goed voor jezelf en elkaar. We houden contact!

Oplevering woonzorgcentrum Veldhuis

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie. Een fantastische uitdaging om voor de toekomstige bewoners van KleinGeluk een gevoel van thuis te mogen creëren.

@Fame Groep @KleinGeluk I Zorg van grote waarde  

#duurzaam #duurzaamheid #dementie #zorg #wonen #interieurontwerp #woningen

Voor meer informatie zie onderstaande link

KleinGeluk Veldhuis

Gecombineerd Centrum verpleeghuis Liduina, Boxtel

Zorg en Interieur

 

Centrumverpleeghuis Liduina: “Deze verpleegafdeling heeft de uitstraling van een luxe hotel”

“De doelstelling voor de verbouwing van het Gecombineerd Centrumverpleeghuis Liduina in Boxtel was dat we alle 180 cliënten een eenpersoonskamer konden aanbieden. Dat doel is bereikt,” vertelt locatiedirecteur Ruud Broeksteeg. “We hebben klanten van hoge leeftijd, dus we willen respect tonen voor hun smaak, zonder het interieur ouderwets of wat oubollig te laten worden. Het hoeft niet altijd bloemetjesbehang te zijn, al is het dat bij ons wel. Annekoos heeft een vorm gevonden die geïnspireerd is op toen, maar vertaald naar nu, met een moderne frisse uitstraling, waarin de cliënten zich goed thuis voelen.” 

[LEES MEER]

Stichting Christelijke Woningcorporatie, Tiel

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het SCW ontwierp Annekoos Littel een interieurconcept waarin mens en samenleving uit het werkgebied in de regio Tiel centraal staat. Tevens werd in de eerste ontwerpen al het idee gepresenteerd om de drie huisjes, die onderdeel zijn van de huisstijl, tot een statement te maken. De huiselijke kleuren rood en taupe moesten bijdragen aan een thuis-en welkom gevoel voor klant en medewerkers van het SCW. De kleuren zijn toegepast in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuilverbergende tapijttegels dragen bij aan een goede akoestiek van het atrium en aan een warm welkom van de openbare ontvangstruimte en de showroom. Annekoos Littel ontwierp het concept voor de privacy oplossingen op de transparante scheidingswanden. Fotograaf Hans van Ommeren uit Woerden maakte hiervoor de foto’s met als thema mens en samenleving in de werkgebieden van het SCW. Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk, de verlichting en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Stichting Christelijke Woningcorporatie, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Lezing Regionaal Alzheimer café Woerden

 

‘Aanpassing van de woonsituatie voor mensen met dementie’

Veilig , herkenbaar, functioneel en toch comfortabel en sfeervol

 

Regionaal Alzheimer Café Woerden
Donderdag 15 november

Gastspreker
Annekoos Littel, Interieurarchitecten, Woerden

Eenvoudige interieuroplossingen kunnen bijdragen aan het langer thuis wonen voor mensen met dementie.
Mensen die de wereld om hen heen zo plotseling zien veranderen.

Op basis van 25 jaar praktijkervaring in de meest uiteenlopende projecten baseert
Annekoos Littel haar veelzijdige interieuradviezen.
Zij zal aan de hand van praktijkvoorbeelden belangstellenden informeren over allerhande, eenvoudige, praktische en toch sfeervolle aanpassingen in de woning.
Er is volop gelegenheid om individuele vragen te beantwoorden
en handige tips uit te wisselen.

 


Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Montfoort, Oudewater en Woerden.
Belangstellenden uit andere gemeenten zijn natuurlijk ook welkom.
De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten.
U bent van harte welkom, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.
Locatie: Dienstencentrum “Huize Zandwijk”, Rembrandtlaan 2 te Woerden.

De toegang is gratis.

Ook kunt u ons bezoeken via de website www.alzheimer-nederland.nl/wutrecht

Rabobank Altena adviescentrum, Almkerk

Rabobank en interieur – van landschap, naar architectuur, naar interieur in het Land van Heusden en Altena.

Rabobank Altena is ‘thuis op de bank, thuis voor de medewerkers, thuis voor de klant’. Een bank die betrokken, toegankelijk en dichtbij is, met haar blik gericht op de toekomst. De bundeling van krachten in één nieuw hoofdkantoor. De bank biedt alles en voelt als een echt thuis.

Het gebouw is als een krachtig opvallend baken in het landschap met rechte lijnen en scherpe hoeken, maar in haar afwerking volledig passend in haar natuurlijke omgeving, het landschap en de omgeving. De regio is aan alle kanten wordt begrensd door het water. En juist die begrenzing is haar kracht. Het leidt tot openheid, betrokkenheid en samenwerking. Hierin bestaat een duidelijke overeenkomst met het interieurontwerp;
 Begrenzing leidt tot openheid.
 De schil van het gebouw zien wij als grens met daarbinnen het atrium als hart. Het hart waar vandaan alles stroomt door het gebouw. De tapijt inlay verwijst naar de natuur in de regio. Het is een lappendeken van graslanden in diverse beige tinten.

Het ontvangstgebied op de begane grond en de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping zijn vormgegeven als belangrijkste eiland in het gebouw. De diverse balies en de lounges zijn als eilandjes die door stroming van het water los van elkaar zijn gekomen, maar waaraan men kan zien dat het begonnen is als een geheel. De verticale verbinding tussen de verdiepingen is bekleed is met gelaagde stroken hout, refererend aan het riet wat langs de oevers groeit. De natuur wordt met een groot gebaar naar binnen gehaald en heeft een sterk verbindend karakter.
Ontvangst, wachten, ontmoeting en informeel overleg bevinden zich in dit hart van het gebouw. Het thuisgevoel uit zich onder meer in een menselijke maatvoering en organisch vormgegeven meubilair.
Het restaurant, auditorium, foyer en de garderobe zijn vormgegeven in rechte vertakte vormen. De ruimtes zijn open en transparant en bieden contact met buiten en binnenruimten.
De spreekkamers hebben een vertakte speelse opstelling waardoor geen ruimte hetzelfde oogt. Onderling verschillen ze met ieder een eigen stijl van meubilair, net zoals bij de mensen thuis.
De espresso bar is centraal gepositioneerd en biedt een warm onthaal. Het binnenpleintje wat ontstaat kan worden gebruikt als exporuimte. De uitstraling is hierdoor professioneel en toch huiselijk.
De ontmoetingsruimte is een wooneiland, dat de kracht van het atrium op de verdieping versterkt.
 Belangrijk in de beleving is het contact met buiten en het atrium. Het meubilair, het servies en het kleurgebruik zijn huiselijk en warm. De werkplekken zijn op de eerste en tweede verdieping gesitueerd. De tapijt inlay stroomt naar boven en vloeit uit op de verdiepingen. Rechte vormen tussen rustige zanderige kleuren van het ad random tapijt waar de stroming omheen te voelen is.

Zonnehuisgroep Amstelland – Zonnehuis Westwijk, Amstelveen

Zorg en interieur

Het interieurontwerp van de nieuwbouw versterkt het kleinschalig wonen door middel van vier thema’s die zijn vorm gegeven voor de afzonderlijke zorgwoningen.

Met als uitgangspunt de menselijke maat en de helende omgeving (healing environment) zijn de huiselijke thema’s Flora,  Hollandse meesters, Buitenleven en Nostalgie bedacht. Deze zijn  herkenbaar vormgegeven specifiek voor de psychogeriatrische bewoners en de medewerkers van Westwijk.

 

Kleinschalig wonen

De kleinschalige woningen van de zorginstelling kenmerken zich door middel van natuurlijke materialen en warm kleurgebruik. Een huiselijke- open keuken biedt de mogelijkheid de bewoner actief bij het dagelijks koken te betrekken. Een behaaglijk zitje rondom haard en schouw is gecreëerd op een karpet van vertrouwd, zacht materiaal. Veel zorg en aandacht is besteed aan dimbare en schakelbare sfeerverlichting die tegelijkertijd ook functioneel is.

De gangen naar de slaapkamers worden doorbroken door een huiselijke lambrisering met daarboven een herkenbaar bloem vinylbehang, één en ander gedecoreerd met een wandarmatuur. Tevens functioneren deze afneembare en duurzame materialen als  wandbescherming.

Zoveel mogelijk is gestreefd naar een niet- zorginstellingsachtige uitstraling maar naar een huiselijke omgeving waar bewoner, medewerker en bezoeker zich fysiek, mentaal en sociaal thuis voelt.

Zonnehuisgroep Amstelland – De Luwte, Amstelveen

Liever bridge dan bingo in De Luwte

Allure. Dat is het kernwoord dat naar voren kwam uit de brainstorm met de opdrachtgever en is bevestigd door het onderzoek onder toekomstige bewoners van Woonzorgcentrum De Luwte in Amstelveen. Het centrum moest een plek worden waar senioren met een voorliefde voor chique en stijl zich helemaal thuis zouden voelen.

Compleet interieurconcept

Op de begane grond van het langgerekte gebouw is een centrale ruimte. Op de verdiepingen zijn woningen voor psychogeriatrische bewoners: vormen van ‘kleinschalig wonen’. De hal is bedoeld als een openbare ruimte voor bewoners, buurt en familie. De beleving van de nieuwe woningen voor de psychogeriatrische bewoners moest juist echt als thuis zijn. Dit verschil in sfeer en beleving vergde twee verschillende aanpakken binnen één ontwerp. Dankzij een consequent doorgevoerd concept, materiaal en kleurkeuze is er toch een samenhangend geheel ontstaan.

Het was uniek dat Annekoos Littel een vrijwel lege ruimte kon inrichten en daarvoor ook voldoende vrijheid en middelen kreeg. Annekoos: “Het was een uitdaging om als interieurarchitect de optimale ruimte te maken om bewoners fijne plekken te geven om te wonen, en zich te kunnen ontspannen met familie en bezoekers. Sturend waren de lichtinval, de routing, de functies in de ruimte, de technische vereisten, veiligheidseisen en gewenste sfeer en beleving.”

Verbindend lichtornament

De lengte van de centrale ruimte op de begane grond was de ruimtelijke uitdaging. Hoe verbind je losse functies als een entree, een receptie, zithoeken, een bibliotheek en een restaurant? Een slingerend, sprankelend verlichtingsornament aan het plafond over de volle lengte van de begane grond bleek een smaakvolle en passende oplossing. ‘Het lichtornament ‘ is een echte eyecatcher geworden. Annekoos:  “Het slingerende lichtornament is uiteindelijk gemaakt van kathedraalglas uit Engeland. Dat bleek na vele testen in proefopstellingen een goed en betaalbaar product. De kleuren zijn natuurecht en sprankelend. Het idee voor het ornament begint met de eerste lijnen van het schetspotlood en het wordt een volledig technisch ontwikkeld object. De materiaalkeuze, verlichting en constructie is helemaal uitgewerkt met allerlei technici, want het moest voldoen aan normeringen en ook praktisch te reinigen of te repareren zijn.”

Perfectie

De Luwte is mede dankzij een perfecte samenwerking tussen opdrachtgever, architect, uitvoerende partijen en Annekoos Littel een heel stijlvolle en prettige plek geworden voor de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen. Annekoos: “De uitvoerenden verzuchtte soms ‘daar hebben we Annekoos weer met haar bijzondere stalen en snuisterijen’. De sport om het samen perfect te krijgen, is hier wel aan de orde geweest! We hebben gezamenlijk oplossingen bedacht waardoor we in een soort flow kwamen. Zo hebben we dat heel mooie eindresultaat bereikt waar iedereen nu zo van geniet en trots op is.”

Maatwerkinterieur

Het bureau van Annekoos Littel heeft het hele gebouw ingericht, inclusief het meubilair, de stoffering, de verlichting en accessoires. De meeste banken, kasten en balies zijn als maatwerk meubilair speciaal voor deze ruimtes ontworpen. Alles is in kleur, stijl en materiaalkeuze op elkaar afgestemd, functioneel, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, ergonomisch, geschikt voor rolstoelgebruikers en brandveilig.

De Luwte is een van drie nieuwe woonzorgcentra van de Zonnehuisgroep Amstelland. Locatie Westwijk is ook ingericht door Annekoos Littel, weliswaar gebaseerd op een heel ander plan van eisen.

Opdrachtgever aan het woord:

Interieurarchitectuur als statement.

Ton van der Horst is bouwmanager van Zonnehuisgroep Amstelland. Hij heeft als regisseur van het bouwproces veel en op een heel prettige wijze met Annekoos samengewerkt, vertelt hij. “Als je kiest voor Annekoos, krijg je een resultaat dat uitgesproken en niet alledaags is. Dat moet je als opdrachtgever wel kunnen waarderen. Als opdrachtgever is het de kunst om haar conceptuele kracht te benutten en samen de grenzen op te zoeken om iets heel bijzonders  te realiseren.” [lees meer]