Luchtverkeersleiding Nederland, Amsterdam

Een grootschalige renovatie in combinatie met intensievere samenwerking tussen de civiele en militaire verkeersleiding, nieuwe verkeersleidingssystemen, duurzaamheidsambities en andere belangrijke ontwikkelingen, maakten het voor LVNL noodzakelijk om een visie op de huisvesting te definiëren en een integraal plan voor de lange termijn op te stellen. HEVO heeft in samenwerking met LVNL de huisvestingsvisie ‘Een duurzame werkplek om samen te delen’ geformuleerd. Hierin zijn de visie en ambities van LVNL opgenomen en omgezet naar concrete uitgangspunten voor de huisvesting. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen deze visie. LVNL heeft als minimale ambitie om voor de bedrijfsvoering een CO2-footprint van nul in 2030 te hebben. Dat betekent dat de huisvesting CO2-neutraal moet zijn. Ook bestaat de ambitie om de gebouwen zo energiezuinig mogelijk te maken. Een ander centraal thema is veiligheidVeiligheid heeft de hoogste prioriteit bij LVNL en vakkundigheid is het grootste goed. LVNL wil een partij zijn waar men op kan rekenen; die meedenkt en verbindt, en levert wat nodig is om de luchtvaartambities mogelijk te maken.

Inpassing van het nieuwe werken in de bestaande gebouwen laat zien dat als de aangepaste en moderne huisvestingsvisie wordt doorgevoerd, de toekomstige groei en flexibiliteit binnen de huidige gebouwen kunnen worden opgevangen. Hevo ontwikkelde samen met LVNL het PVE voor het nieuwe huisvestingsconcept.  Dit lukt niet met het bestaande huisvestingsconcept (vrij gesloten met cellenkantoren). Op dit moment voelt het bestaande concept als ‘vol’ en zijn de vergadermogelijkheden beperkt. Gevolg hiervan was de vraag aan het bureau Annekoos Littel om het huisvestingsconcept vorm te geven in samenwerking met Hevo en de Lucht Verkeersleiding. Met als opdracht dit concept als een pilot te realiseren op de derde verdieping van gebouw. Een ontwerp werd door Annekoos Littel gemaakt vanaf ruwbouw tot en met de laatste accessoires.  Oppervlakte is circa 1000 m2 BVO. Er diende rekening gehouden te worden met een strakke planning, waarbij een kritische blik van de indeling in relatie tot de installatietechniek of aanpassing van de installatie paste binnen de gestelde tijdskaders. De oplevering en realisatie is gepland in Q3 2020.

Een nieuw werkplekconcept wordt ingevoerd, dat uitgaat van plaats- en tijdonafhankelijk werken met een variatie aan werkplekken, aanlandplekken, belcellen en (informele) overlegplekken. Het grove PVE was beschikbaar en de verdere uitwerking heeft  plaats gevonden in nauw overleg met de toekomstige teams van de LVNL en HEVO als procesmanager. Het ontworpen werkplekconcept is een deel van een groter traject, waarbij deze verdieping vooruit is getrokken als voorbeeldfunctie voor de totale organisatie

Waarom is dit geen kantoortuin?:

Er is veel aandacht voor akoestiek en voor ieder wat wils.

Uitgangspunt is akoestiek klasse A uit het PvE gezonde kantoren.

Een akoestisch expert (van LBP Sight) heeft onderzoek gedaan naar de vertaling van deze eis in materialisatie en producten.

Een paar voorbeelden;

Er is overal bewust gekozen voor tapijt aanwezig behalve in het ontmoetingsgebied.

Er zijn extra akoestische panelen, akoestische fotowanden en een groenwand geïntegreerd en onderdeel van het ontwerp.

De plafonds zijn extra geluiddempend.

De gesloten ruimten zijn voorzien van dubbelglas en stof erin.

Uitgangspunt is om max 8-12 werkplekken in de open ruimte te situeren. Door de lay-out en stramien maten van het bestaande gebouw was het niet mogelijk om groepen van 8 te maken.  Gekozen is voor het bundelen van 12 werkplekken; 3×4.  Dit is nog steeds voldoende in combinatie met akoestiek klasse A. Er is bewust gekozen voor een grote variatie aan werkplekken; belcellen, aanlandplekken, concentratieruimten, samenwerkplekken… Voor ieder wat wils. Aan de rechter kant is een grote bibliotheek gecreëerd; dit is een ruimte waar je in stilte moet werken. Medewerkers die al snel last hebben van prikkels kunnen hier ongestoord een hele dag op een arbo-conforme plek werken. Daarnaast zijn er nog 1 persoons concentratiewerkplekken. Door de bestaande brandcompartimentering wordt de verdieping opgeknipt in 2 extra zones. Dit heeft een gunstig effect op de akoestiek.

 

Wij hopen spoedig het project te kunnen fotograferen om het eind resultaat optimaal te laten zien.

Ontwerp Bovenwegen Warande Verpleeghotel

In samenwerking met RAU architecten is in 2017 bovenstaand ontwerp gemaakt. Annekoos Littel Interieurarchitecten was verantwoordelijk voor kleur- & materiaalontwerp. Uiteindelijk is het ontwerp later aangepast en verder uitgevoerd.

Oplevering woonzorgcentrum Veldhuis

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie. Een fantastische uitdaging om voor de toekomstige bewoners van KleinGeluk een gevoel van thuis te mogen creëren.

@Fame Groep @KleinGeluk I Zorg van grote waarde  

#duurzaam #duurzaamheid #dementie #zorg #wonen #interieurontwerp #woningen

Voor meer informatie zie onderstaande link

KleinGeluk Veldhuis

KleinGeluk Veldhuis, Apeldoorn

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie.

Nabij het centrum ligt het moderne en sfeervolle woonzorgcentrum Veldhuis. Deze locatie bestaat uit 4 en 6 woonlagen en beschikt over 86 woningen en een mooie afgeschermde binnentuin. In elke buurtkamer zijn uitgebreide kookmogelijkheden. Daarnaast zijn er op elke vleugel meerdere ontmoetingsmogelijkheden (zoals nisjes, zitjes) en belevingsplekken met activiteiten aanwezig.

plattegrond:

 

proces en moodboards:

Transformatie van kantoor Rabobank Altena naar het nieuwe Gemeentehuis Almkerk (gemeente Altena) met succes gerealiseerd!

Annekoos Littel_altena nieuws 1 Annekoos Littel_altena nieuws 2

Met ingang van 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente Altena -voorheen gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem- verhuisd naar het nieuwe Gemeentehuis in Almkerk. De nieuwe gemeente ontstond door een fusie van drie Brabantse buurgemeenten.

In slechts twee maanden tijd heeft het oude Rabobank kantoor een metamorfose ondergaan. In het kader van duurzaamheid heeft het nog jonge kantoorgebouw al haar meubilair zoveel mogelijk behouden. Het is Annekoos Littel Interieurarchitecten gelukt om veel bestaande meubels van de Rabobank en de drie buurgemeenten in een nieuw jasje te steken en daarbij nieuwe specials te combineren. Drie verdiepingen zijn heringericht. De Arbo-werkplekken werden bijna verdubbeld van ca. 100 naar 200 werkplekken.Op de begane grond werd nieuw maatwerk ontworpen voor Burgerzaken en werd de Raadszaal opnieuw ingericht in het voormalige bedrijfsrestaurant. Tevens is er veel diversiteit aan vergader- werk- en concentratie plekken gecreëerd.

In nauwe en prettige samenwerking met de Gemeente, HEVO Advies en Bouwmanagement, Tankens Andel en Hoogendoorn Interieurbouw is in slechts 2 maanden tijd het oude Rabobank kantoor in Almkerk getransformeerd tot nieuw Gemeentehuis. Rabobank Altena is inpandig verhuisd. De transformatie van Rabobank naar Gemeentehuis is grotendeels gebeurd in de maanden November en December 2018. Het gemeentehuis is vanaf 1 januari geopend.

Voor meer foto’s klik hier

Gemeente Altena, Almkerk

Met ingang van 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente Altena -voorheen gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem- verhuisd naar het nieuwe Gemeentehuis in Almkerk. De nieuwe gemeente ontstond door een fusie van drie Brabantse buurgemeenten.

In slechts twee maanden tijd heeft het oude Rabobank kantoor een metamorfose ondergaan. In het kader van duurzaamheid heeft het nog jonge kantoorgebouw al haar meubilair zoveel mogelijk behouden. Het is Annekoos Littel Interieurarchitecten gelukt om veel bestaande meubels van de Rabobank en de drie buurgemeenten in een nieuw jasje te steken en daarbij nieuwe specials te combineren. Drie verdiepingen zijn heringericht. De Arbo-werkplekken werden bijna verdubbeld van ca. 100 naar 200 werkplekken.Op de begane grond werd nieuw maatwerk ontworpen voor Burgerzaken en werd de Raadszaal opnieuw ingericht in het voormalige bedrijfsrestaurant. Tevens is er veel diversiteit aan vergader- werk- en concentratie plekken gecreëerd.

In nauwe en prettige samenwerking met de Gemeente, HEVO Advies en Bouwmanagement, Tankens Andel en Hoogendoorn Interieurbouw is in slechts 2 maanden tijd het oude Rabobank kantoor in Almkerk getransformeerd tot nieuw Gemeentehuis. Rabobank Altena is inpandig verhuisd. De transformatie van Rabobank naar Gemeentehuis is grotendeels gebeurd in de maanden November en December 2018. Het gemeentehuis is vanaf 1 januari geopend.

Mooi artikel over samenwerking Annekoos Littel interieurarchitecten BNI en All Office van Lint voor Westdam notarissen in Ondernamen Woerden!

Nieuwsgierig geworden naar het artikel?

Klik hier voor het artikel op pagina 26-27 van Ondernamen Woerden.

voorblad-ondenamen

RIBW, Tilburg

Afval als grondstof voor het interieur!

Annekoos Littel ontwierp in opdracht voor zorgorganisatie het RIBW een nieuw wijk-werkconcept. Hierbij is op een nieuwe manier nagedacht over de manier van inrichten: het werkconcept werd volgens de principes uit de circulaire economie verbouwd en ingericht. De samenwerking tussen innovatieve partners zorgt ervoor dat ons afval hier gebruikt wordt als grondstof voor het interieur. Veel van de toegepaste materialen zijn vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen. Stoelen en verlichting zijn geprint van oude koelkasten en CD’s! Aan het einde van de levensduur is onder anderen het maatwerk volledig recyclebaar.

Renovatie rijksmonument

Interieur en particulier – Renovatie monumentaal pand Oud Raadwijk.

Authenticiteit

Oud Raadwijk is een rijksmonument, gelegen op een prachtige locatie in het groene hart. Dit historische pand is voorzien van mooie, veelal originele details zoals; een waterpomp voor het consumeren van regenwater, gestucte reliëf plafonds, sierlijk hekwerk voor de ramen en oude originele haarden in elke verblijfsruimte. In de tuin is ook een gastenverblijf aanwezig.

Laan van Oud-Raadwijk heeft haar naam te danken aan de statige hofstede “Oud-Raadwijk”. Dit pand is in 1852 gebouwd en is voorzien een bescheiden decoratieve architectuur. Oud-Raadwijk heeft een korte periode gediend als openbare school, raadhuis (vandaar zijn naam) en huisartspraktijk. Een leuk weetje, in dit pand is ooit een deel van de serie “Swiebertje” opgenomen.

Interieurontwerp

Uitgangspunten voor het interieurontwerp van Oud-Raadwijk waren; de authentieke waarde van dit pand behouden in combinatie met de moderne wensen van de nieuwe bewoners. Bij de vormgeving van de inrichting is qua sfeer en beleving rekening gehouden met de originele afwerkingen, daarnaast is er ook door de inbreng van nieuwe materialen en kleuren een frisse, hedendaagse draai gegeven aan dit mooie authentieke pand. Naast de sfeer en uitstraling is ook de routing aangepakt, waar het mogelijk was, zijn de indelingen aangepast aan de wens van de toekomstige bewoners.

Samenwerking

Voor dit mooie historische pand heeft Annekoos Littel Interieurarchitecten bni het schetsontwerp van het interieur afgerond. Dit in samenwerking met SHP architecten BNA uit Zoeterwoude. Architect Ben Schildwacht is verantwoordelijk voor de gehele renovatie. Dit jaar zal Oud-Raadwijk geheel worden gerenoveerd.

 

Zonnehuisgroep Amstelland – De Luwte, Amstelveen

Liever bridge dan bingo in De Luwte

Allure. Dat is het kernwoord dat naar voren kwam uit de brainstorm met de opdrachtgever en is bevestigd door het onderzoek onder toekomstige bewoners van Woonzorgcentrum De Luwte in Amstelveen. Het centrum moest een plek worden waar senioren met een voorliefde voor chique en stijl zich helemaal thuis zouden voelen.

Compleet interieurconcept

Op de begane grond van het langgerekte gebouw is een centrale ruimte. Op de verdiepingen zijn woningen voor psychogeriatrische bewoners: vormen van ‘kleinschalig wonen’. De hal is bedoeld als een openbare ruimte voor bewoners, buurt en familie. De beleving van de nieuwe woningen voor de psychogeriatrische bewoners moest juist echt als thuis zijn. Dit verschil in sfeer en beleving vergde twee verschillende aanpakken binnen één ontwerp. Dankzij een consequent doorgevoerd concept, materiaal en kleurkeuze is er toch een samenhangend geheel ontstaan.

Het was uniek dat Annekoos Littel een vrijwel lege ruimte kon inrichten en daarvoor ook voldoende vrijheid en middelen kreeg. Annekoos: “Het was een uitdaging om als interieurarchitect de optimale ruimte te maken om bewoners fijne plekken te geven om te wonen, en zich te kunnen ontspannen met familie en bezoekers. Sturend waren de lichtinval, de routing, de functies in de ruimte, de technische vereisten, veiligheidseisen en gewenste sfeer en beleving.”

Verbindend lichtornament

De lengte van de centrale ruimte op de begane grond was de ruimtelijke uitdaging. Hoe verbind je losse functies als een entree, een receptie, zithoeken, een bibliotheek en een restaurant? Een slingerend, sprankelend verlichtingsornament aan het plafond over de volle lengte van de begane grond bleek een smaakvolle en passende oplossing. ‘Het lichtornament ‘ is een echte eyecatcher geworden. Annekoos:  “Het slingerende lichtornament is uiteindelijk gemaakt van kathedraalglas uit Engeland. Dat bleek na vele testen in proefopstellingen een goed en betaalbaar product. De kleuren zijn natuurecht en sprankelend. Het idee voor het ornament begint met de eerste lijnen van het schetspotlood en het wordt een volledig technisch ontwikkeld object. De materiaalkeuze, verlichting en constructie is helemaal uitgewerkt met allerlei technici, want het moest voldoen aan normeringen en ook praktisch te reinigen of te repareren zijn.”

Perfectie

De Luwte is mede dankzij een perfecte samenwerking tussen opdrachtgever, architect, uitvoerende partijen en Annekoos Littel een heel stijlvolle en prettige plek geworden voor de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen. Annekoos: “De uitvoerenden verzuchtte soms ‘daar hebben we Annekoos weer met haar bijzondere stalen en snuisterijen’. De sport om het samen perfect te krijgen, is hier wel aan de orde geweest! We hebben gezamenlijk oplossingen bedacht waardoor we in een soort flow kwamen. Zo hebben we dat heel mooie eindresultaat bereikt waar iedereen nu zo van geniet en trots op is.”

Maatwerkinterieur

Het bureau van Annekoos Littel heeft het hele gebouw ingericht, inclusief het meubilair, de stoffering, de verlichting en accessoires. De meeste banken, kasten en balies zijn als maatwerk meubilair speciaal voor deze ruimtes ontworpen. Alles is in kleur, stijl en materiaalkeuze op elkaar afgestemd, functioneel, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, ergonomisch, geschikt voor rolstoelgebruikers en brandveilig.

De Luwte is een van drie nieuwe woonzorgcentra van de Zonnehuisgroep Amstelland. Locatie Westwijk is ook ingericht door Annekoos Littel, weliswaar gebaseerd op een heel ander plan van eisen.

Opdrachtgever aan het woord:

Interieurarchitectuur als statement.

Ton van der Horst is bouwmanager van Zonnehuisgroep Amstelland. Hij heeft als regisseur van het bouwproces veel en op een heel prettige wijze met Annekoos samengewerkt, vertelt hij. “Als je kiest voor Annekoos, krijg je een resultaat dat uitgesproken en niet alledaags is. Dat moet je als opdrachtgever wel kunnen waarderen. Als opdrachtgever is het de kunst om haar conceptuele kracht te benutten en samen de grenzen op te zoeken om iets heel bijzonders  te realiseren.” [lees meer]