Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het RAR ontwikkelde Annekoos Littel een interieur concept waarin het Betuwse Rivierenlandschap centraal staat. Tevens werd in de eerste schetsen al het idee gepresenteerd om de meest bijzondere archiefstukken te exposeren op de transparante wand van het openbaar archief door middel van foto’s gedrukt op folies. De natuurlijke kleuren zoals groen- en taupetinten zijn gebruikt in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuil verbergende tapijttegels  zijn speels en ad-random gelegd in het atrium, het archief en de kantoren. De akoestiek is mede hierdoor zeer prettig en aangenaam. De gordijnpanelen met een bladpatroon die privacy biedt in de kantoren werden door het bureau voor dit project speciaal ontworpen.  Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Aanpassing van de woonsituatie voor mensen met Alzheimer en Dementie.

Aanpassing van de woonsituatie voor mensen met Alzheimer en Dementie.
Veilig, herkenbaar, functioneel en toch comfortabel en sfeervol!

Herkent u dit? Uw verpleeghuis gaat renoveren en/of nieuwbouwen.

Uw dagbestedingsruimte of zorgboerderij is aan een nieuw interieur toe.

U werkt in de thuiszorg of u bent mantelzorger? Of hebt u de zorg van een verpleeghuis nodig maar u wilt liever in uw eigen huis blijven wonen?

[Lees meer…]

Zonnehuisgroep Amstelland – Zonnehuis Westwijk, Amstelveen

Zorg en interieur

Het interieurontwerp van de nieuwbouw versterkt het kleinschalig wonen door middel van vier thema’s die zijn vorm gegeven voor de afzonderlijke zorgwoningen.

Met als uitgangspunt de menselijke maat en de helende omgeving (healing environment) zijn de huiselijke thema’s Flora,  Hollandse meesters, Buitenleven en Nostalgie bedacht. Deze zijn  herkenbaar vormgegeven specifiek voor de psychogeriatrische bewoners en de medewerkers van Westwijk.

 

Kleinschalig wonen

De kleinschalige woningen van de zorginstelling kenmerken zich door middel van natuurlijke materialen en warm kleurgebruik. Een huiselijke- open keuken biedt de mogelijkheid de bewoner actief bij het dagelijks koken te betrekken. Een behaaglijk zitje rondom haard en schouw is gecreëerd op een karpet van vertrouwd, zacht materiaal. Veel zorg en aandacht is besteed aan dimbare en schakelbare sfeerverlichting die tegelijkertijd ook functioneel is.

De gangen naar de slaapkamers worden doorbroken door een huiselijke lambrisering met daarboven een herkenbaar bloem vinylbehang, één en ander gedecoreerd met een wandarmatuur. Tevens functioneren deze afneembare en duurzame materialen als  wandbescherming.

Zoveel mogelijk is gestreefd naar een niet- zorginstellingsachtige uitstraling maar naar een huiselijke omgeving waar bewoner, medewerker en bezoeker zich fysiek, mentaal en sociaal thuis voelt.

Kalsbeek College – Bredius VMBO, Woerden

Kalsbeek college heeft weer een jeugdige, speelse uitstraling

Een school voor voortgezet onderwijs anno nu is transparant, licht, kleurrijk en jong. Zo ook het ingrijpend vernieuwde Kalsbeek College in Woerden, dankzij een grondige verbouwing van de oudbouw die vloeiend overgaat in de eigentijdse nieuwbouw.

 

Optische menging van tegels geeft binnenplein leuk effect

Door het verplaatsen van de kluizen naar de wanden, uitgevoerd in herkenbare kleuren, en het plaatsen van transparante puien direct bij de entree, is een gezellig, ruim binnenplein ontstaan. Het pleinidee is benadrukt door de at-random gelegde, dubbelhard gebakken tegels, waar omheen een zwarte effen tegel de verkeersruimtes aanduidt. De ronde zitelementen op het plein vormen een prettig ontmoetingspunt voor de leerlingen.

 

Markering als extra functie van verlichting

Het gehele gebouw is voorzien van nieuwe plafonds met geïntegreerde verlichting, waarbij het binnenplein wordt gemarkeerd door een extra decoratieve verlichting. In de mediatheek heeft de verlichting eveneens een markerende functie, daar duiden vrij in de ruimte opgehangen, gekleurde tubes het boekendeel aan.

 

Mediatheek met speciaal ontworpen meubelelementen

Het aanbod materialen in een mediatheek is groot en dient gestructureerd en overzichtelijk beschikbaar te zijn. Op maat gemaakt meubilair zoals de centrale balie, de kastenwand en de leestafel vormen de basis van een ruimte met een duidelijke logistieke stroming.

 

Docentenkamer annex ontmoetingspunt

De docentenkamer is een ontmoetingsplek geworden waar men op diverse manieren kan converseren: aan de stam/-leestafels, aan statafels of op de lage banken.

 

Oranje is de rode draad

Door de basiskleur oranje sluit binnen aan op het kleurbeeld, de gevel, van buiten. Het kleurenpallet is consequent doorgevoerd, tot in de kleinste ruimtes. Dit maakt het gebouw levendig en tegelijkertijd straalt het rust uit.