LVNL bijna klaar voor de oplevering!

Afgelopen jaar hebben wij voor Luchtverkeersleiding NL een mooi en duurzaam interieurontwerp mogen realiseren. De laatste puntjes worden op de i gezet en dan kunnen de gebruikers er in.

Annekoos nam alvast even een kijkje:

voor meer informatie over het project klik op onderstaande link

Luchtverkeersleiding Nederland, Amsterdam

Rehobothschool, Ridderkerk

In 2019 is na de zomervakantie het nieuwe interieur en de uitbouw op het dak van de Rehobothschool in gebruik genomen. Hiervoor heeft het team van Annekoos Littel het interieur- & kleurontwerp verzorgd ook voor de gevels en uitbouw. Multifunctionaliteit in de gemeenschappelijke hal was het uitgangspunt en hier hebben wij ook een aantal maatwerk meubels voor mogen ontwerpen.

Oplevering woonzorgcentrum Veldhuis

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie. Een fantastische uitdaging om voor de toekomstige bewoners van KleinGeluk een gevoel van thuis te mogen creëren.

@Fame Groep @KleinGeluk I Zorg van grote waarde  

#duurzaam #duurzaamheid #dementie #zorg #wonen #interieurontwerp #woningen

Voor meer informatie zie onderstaande link

KleinGeluk Veldhuis

Presentatie op de bouw bij MUL bv

Onder het genot van een hapje en een drankje werd op de nieuwe locatie aan alle medewerkers van MUL bv het interieurontwerp voor de toekomstige huisvesting gepresenteerd. Het prachtige pand is bij uitstek geschikt om het nieuwe werken te introduceren. Iedereen is enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen.

1 MUL bv Annekoos Littel2 MUL bv Annekoos Littel3 MUL bv Annekoos Littel4 MUL bv Annekoos Littel5 MUL bv Annekoos Littel6 MUL bv Annekoos Littel7 MUL bv Annekoos Littel8 MUL bv Annekoos Littel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantoor en Interieur – Interieurontwerp Dura Vermeer

 

De inrichting voor het nieuwe pand van ‘Dura Vermeer Bouw Heyma bv’ vordert gestaag! Een voorproefje van het eindresultaat, wij zijn er blij mee!

Klik hier voor meer foto’s

 

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni - Dura Vermeer 02 Annekoos Littel Interieurarchitecten bni - Dura Vermeer 13Annekoos Littel Interieurarchitecten bni - Dura Vermeer 05Annekoos Littel Interieurarchitecten bni - Dura Vermeer 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renovatie rijksmonument

Interieur en particulier – Renovatie monumentaal pand Oud Raadwijk.

Authenticiteit

Oud Raadwijk is een rijksmonument, gelegen op een prachtige locatie in het groene hart. Dit historische pand is voorzien van mooie, veelal originele details zoals; een waterpomp voor het consumeren van regenwater, gestucte reliëf plafonds, sierlijk hekwerk voor de ramen en oude originele haarden in elke verblijfsruimte. In de tuin is ook een gastenverblijf aanwezig.

Laan van Oud-Raadwijk heeft haar naam te danken aan de statige hofstede “Oud-Raadwijk”. Dit pand is in 1852 gebouwd en is voorzien een bescheiden decoratieve architectuur. Oud-Raadwijk heeft een korte periode gediend als openbare school, raadhuis (vandaar zijn naam) en huisartspraktijk. Een leuk weetje, in dit pand is ooit een deel van de serie “Swiebertje” opgenomen.

Interieurontwerp

Uitgangspunten voor het interieurontwerp van Oud-Raadwijk waren; de authentieke waarde van dit pand behouden in combinatie met de moderne wensen van de nieuwe bewoners. Bij de vormgeving van de inrichting is qua sfeer en beleving rekening gehouden met de originele afwerkingen, daarnaast is er ook door de inbreng van nieuwe materialen en kleuren een frisse, hedendaagse draai gegeven aan dit mooie authentieke pand. Naast de sfeer en uitstraling is ook de routing aangepakt, waar het mogelijk was, zijn de indelingen aangepast aan de wens van de toekomstige bewoners.

Samenwerking

Voor dit mooie historische pand heeft Annekoos Littel Interieurarchitecten bni het schetsontwerp van het interieur afgerond. Dit in samenwerking met SHP architecten BNA uit Zoeterwoude. Architect Ben Schildwacht is verantwoordelijk voor de gehele renovatie. Dit jaar zal Oud-Raadwijk geheel worden gerenoveerd.

 

Woonzorgcentrum Cedrah – Locatie ‘d Amandelhof, Capelle aan den IJssel

Zorg en interieur

Definitief intieurontwerp voor woonzorgcentrum Cedrah, locatie ‘d Amandelhof in Capelle aan den IJssel.

Regionaal Archief Rivierenland, Tiel

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het RAR ontwikkelde Annekoos Littel een interieur concept waarin het Betuwse Rivierenlandschap centraal staat. Tevens werd in de eerste schetsen al het idee gepresenteerd om de meest bijzondere archiefstukken te exposeren op de transparante wand van het openbaar archief door middel van foto’s gedrukt op folies. De natuurlijke kleuren zoals groen- en taupetinten zijn gebruikt in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuil verbergende tapijttegels  zijn speels en ad-random gelegd in het atrium, het archief en de kantoren. De akoestiek is mede hierdoor zeer prettig en aangenaam. De gordijnpanelen met een bladpatroon die privacy biedt in de kantoren werden door het bureau voor dit project speciaal ontworpen.  Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Woonzorgcentrum De Annenborch, Rosmalen

Zorg en interieur

Woonzorgcentrum De Annenborch – zorgzaamheid en gastvrijheid ook voelbaar in het interieur

Voor woonzorgcentrum De Annenborch in Rosmalen ontwierp Annekoos Littel in nauw overleg met gebruiker, verzorgende en bewoner het totaal interieurontwerp voor de inrichting en aankleding van het Woonzorgcentrum dat in april 2012 in gebruik is genomen. Het zorgcentrum is onderdeel van De Hoef en biedt service, zorg en dienstverlening aan senioren. Een unieke plek waar wonen, zorg en welzijn samenkomen. Het woonzorgcentrum voorziet in kleinschalig wonen voor dementerende ouderen, kantoren, een restaurant, een grand café en in een ontmoetingsruimte. Het totale project is een integraal ontwerp en tot stand gekomen in samenwerking met Molenaar& Bol&van Dillen architecten te Vught.

Directeur-bestuurder Henk Hermsen is zeer tevreden over het resultaat: “Als ik zie hoeveel positieve reacties we krijgen op ons nieuwe gebouw, dan is het haar goed gelukt om onze kernbegrippen zorgzaam, oprecht en gastvrij voelbaar te maken voor bewoners, medewerkers en bezoekers.”

[LEESMEER]

 

Rabobank Altena adviescentrum, Almkerk

Rabobank en interieur – van landschap, naar architectuur, naar interieur in het Land van Heusden en Altena.

Rabobank Altena is ‘thuis op de bank, thuis voor de medewerkers, thuis voor de klant’. Een bank die betrokken, toegankelijk en dichtbij is, met haar blik gericht op de toekomst. De bundeling van krachten in één nieuw hoofdkantoor. De bank biedt alles en voelt als een echt thuis.

Het gebouw is als een krachtig opvallend baken in het landschap met rechte lijnen en scherpe hoeken, maar in haar afwerking volledig passend in haar natuurlijke omgeving, het landschap en de omgeving. De regio is aan alle kanten wordt begrensd door het water. En juist die begrenzing is haar kracht. Het leidt tot openheid, betrokkenheid en samenwerking. Hierin bestaat een duidelijke overeenkomst met het interieurontwerp;
 Begrenzing leidt tot openheid.
 De schil van het gebouw zien wij als grens met daarbinnen het atrium als hart. Het hart waar vandaan alles stroomt door het gebouw. De tapijt inlay verwijst naar de natuur in de regio. Het is een lappendeken van graslanden in diverse beige tinten.

Het ontvangstgebied op de begane grond en de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping zijn vormgegeven als belangrijkste eiland in het gebouw. De diverse balies en de lounges zijn als eilandjes die door stroming van het water los van elkaar zijn gekomen, maar waaraan men kan zien dat het begonnen is als een geheel. De verticale verbinding tussen de verdiepingen is bekleed is met gelaagde stroken hout, refererend aan het riet wat langs de oevers groeit. De natuur wordt met een groot gebaar naar binnen gehaald en heeft een sterk verbindend karakter.
Ontvangst, wachten, ontmoeting en informeel overleg bevinden zich in dit hart van het gebouw. Het thuisgevoel uit zich onder meer in een menselijke maatvoering en organisch vormgegeven meubilair.
Het restaurant, auditorium, foyer en de garderobe zijn vormgegeven in rechte vertakte vormen. De ruimtes zijn open en transparant en bieden contact met buiten en binnenruimten.
De spreekkamers hebben een vertakte speelse opstelling waardoor geen ruimte hetzelfde oogt. Onderling verschillen ze met ieder een eigen stijl van meubilair, net zoals bij de mensen thuis.
De espresso bar is centraal gepositioneerd en biedt een warm onthaal. Het binnenpleintje wat ontstaat kan worden gebruikt als exporuimte. De uitstraling is hierdoor professioneel en toch huiselijk.
De ontmoetingsruimte is een wooneiland, dat de kracht van het atrium op de verdieping versterkt.
 Belangrijk in de beleving is het contact met buiten en het atrium. Het meubilair, het servies en het kleurgebruik zijn huiselijk en warm. De werkplekken zijn op de eerste en tweede verdieping gesitueerd. De tapijt inlay stroomt naar boven en vloeit uit op de verdiepingen. Rechte vormen tussen rustige zanderige kleuren van het ad random tapijt waar de stroming omheen te voelen is.