Annekoos Littel Interieurarchitecten ontwerpt voor uitbreiding huisvesting en werkomgeving TVVL te Woerden

De verhuizing in 2016 van het verenigingsbureau van Leusden naar het Intechnium gebouw in Woerden heeft bijgedragen aan het huidige succes van TVVL. Het belangrijkste doel was het herstellen van de verbinding tussen cursisten en TVVL. Cursisten komen naar TVVL en niet meer naar een anonieme vergaderlocatie.

Annekoos Littel Interieurarchitecten ontwierp de frisse eigentijdse huisstijl voor het nieuwe verenigingsbureau en is alweer in gebruik sinds 2016. Het is een succesvolle ontmoetingsplek geworden waar leden zeer regelmatig aanlanden en met elkaar in gesprek komen tijdens een van de vele bijeenkomsten, vergaderingen en cursussen. Het verenigingsbureau vormt het TVVL-huis waar het gaat om installatietechniek in en om gebouwen. 

Kennisontwikkeling centraal in het TVVL-huis

Met dit succes en de behoorlijke groei bleek de huidige huisvesting te klein geworden. Een uitbreiding van de huidige huisvesting was de wens en bleek mogelijk binnen het Intechnium. TVVL vroeg wederom Annekoos Littel Interieurarchitecten om het huisstijl ontwerp aan te vullen en uit te rollen naar de uitbreiding van de locatie in Woerden. 

Een nieuwe werkomgeving anno 2020 is in het huidige ontwerp geïmplementeerd. Een ideale werkomgeving is door Annekoos Littel vormgegeven en gecreëerd voorzien van belangrijke input van de medewerkers die in Woerden werkzaam zijn. Goede Arbo-werkplekken, aanlandplekken, vergader-, concentratie-, en cursusruimtes. Tevens is veel aandacht besteed aan de vormgeving van de “huiskamer”, de ontmoetingsplek voor o.a. cursisten en medewerkers. 

Op deze wijze biedt het ontwerp voor de nieuwe huisvesting van TVVL letterlijk professionals in de installatietechniek de mogelijkheid om samen te werken, kennis te ontwikkelen en kennis te delen. Een platform op een vertrouwde plek waar professionals elkaar kunnen vinden en verbinding kunnen aangaan. Een ideale ontmoetingsplek in het Intechnium te Woerden die faciliteert in cursussen, workshops, trainingen, inspirerende evenementen, bijeenkomsten en congressen.

De komende maanden zal het ontwerp gerealiseerd en uitgevoerd worden. Via onze site houden wij u op de hoogte. 

Voor vragen of informatie kunt u altijd contact opnemen met Annekoos Littel via info@annekooslittel.nl of 0348 41 84 68

Impressies uitbreiding huisvesting TVVL

klik op onderstaande link om het in 2016 opgeleverde ontwerp te bekijken

TVVL, Platform voor mens en techniek

Presentatie op de bouw bij MUL bv

Onder het genot van een hapje en een drankje werd op de nieuwe locatie aan alle medewerkers van MUL bv het interieurontwerp voor de toekomstige huisvesting gepresenteerd. Het prachtige pand is bij uitstek geschikt om het nieuwe werken te introduceren. Iedereen is enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen.

1 MUL bv Annekoos Littel2 MUL bv Annekoos Littel3 MUL bv Annekoos Littel4 MUL bv Annekoos Littel5 MUL bv Annekoos Littel6 MUL bv Annekoos Littel7 MUL bv Annekoos Littel8 MUL bv Annekoos Littel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regionaal Archief Rivierenland

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het RAR ontwikkelde Annekoos Littel een interieur concept waarin het Betuwse Rivierenlandschap centraal staat. Tevens werd in de eerste schetsen al het idee gepresenteerd om de meest bijzondere archiefstukken te exposeren op de transparante wand van het openbaar archief door middel van foto’s gedrukt op folies. De natuurlijke kleuren zoals groen- en taupetinten zijn gebruikt in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuil verbergende tapijttegels  zijn speels en ad-random gelegd in het atrium, het archief en de kantoren. De akoestiek is mede hierdoor zeer prettig en aangenaam. De gordijnpanelen met een bladpatroon die privacy biedt in de kantoren werden door het bureau voor dit project speciaal ontworpen.  Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Mariënhof Vught

Zorg en interieur – Renovatie van Rijksmonument

 

Herbestemming

In de jaren dertig van de twintigste eeuw was er door de bevolkingsgroei in Vught behoefte aan een nieuwe parochie. Het kerkbestuur kocht het fabriekscomplex en gaf de bekende architect Kropholler (1881-1973) de opdracht om op de grond een kerk en bijbehorende gebouwen te realiseren. De kerk is inmiddels niet meer in gebruik en het klooster bood lange tijd huisvesting aan een verzorgingshuis (Huize Mariënhof). Het verzorgingshuis voldeed echter niet meer aan de hedendaagse eisen. De Charlotte van Beuningen Stichting kocht het pand in 2010 en besloot hierin huisvesting te realiseren voor jongeren met een vorm van autisme. Het toenmalige verzorgingshuis bood met 4 eenpersoons- en 15 tweepersoons-appartementen plaats aan 22 bewoners. In het nieuwe plan is plaats voor 17 appartementen, waaronder 4 rolstoeltoegankelijke. De kapel is bewaard gebleven en fungeert als ontmoetingsruimte.

Behoud van oorspronkelijke architectuur

Architect Kropholler stond er om bekend dat hij zijn plannen veelal tot in detail ontwierp. Karakteristiek zijn de zesruits stolpramen, de ramen met natuursteenblokken en de gekoppelde spitsboogramen. Hetzelfde oog voor detail is terug te vinden in de renovatie. Met moderne materialen en technieken zijn oorspronkelijke details en aansluitingen nagebootst. Bestaande houten kozijnen bleven gehandhaafd en vervangen door nieuw te plaatsen draaiende delen, dubbele beglazing en mozaïekglas. In de renovatieplannen zijn naast de herindeling van de woningen, ook de herinrichting van de tuin, een nieuwe fietsenberging en plaatsing van nieuwe postkasten opgenomen.

Nieuwe bewoners van de Mariënhof

Zestien jongvolwassenen met een vorm van autisme hebben sinds kort een eigen woning in het monumentale pand Mariënhof aan het Mariaplein in Vught

Overdag werken of studeren de bewoners. Bij de dagelijkse dingen krijgen ze hulp van de Reinier van Arkel groep, waarbij de begeleiding individueel en op maat afgestemd wordt. Deze bewoners hebben de basisvaardigheden om op zichzelf te wonen, maar zijn gebaat bij een vorm van gemeenschappelijkheid die hen een gevoel van rust, veiligheid en structuur geeft. Het gebouw is zo ingedeeld dat de bewoners zich veilig voelen. Het bureau Molenaar&Bol&VanDillenarchitecten breidde de bestaande woningen uit. De jongvolwassenen verzorgden zelf de inrichting van de appartementen.

Integraal ontwerp

Interieurarchitect Annekoos Littel verzorgde de inrichting van de openbare ruimten. Opdrachtgever Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting formuleerde het credo “ontnonnen” als uitgangspunt voor de inrichting van het gebouw. De vrijheid die ze hierbij van de opdrachtgever kreeg vond ze bijzonder en zeker niet vanzelfsprekend. De samenwerking met het bureau Molenaar&Bol&VanDillenarchitecten resulteerde in een prachtig integraal ontwerp. De ouders van de bewoners bleken een belangrijk en dankbaar klankbord tijdens het ontwerpproces. Uitdaging was, met respect voor de historie, een eigentijdse sfeer en een veilige beleving van wonen te realiseren.

Interieurontwerp Annekoos Littel

Een zware en sobere architectuur. Dogmatische symmetrie; lange identieke gangen zonder daglicht, een herhaling van deuren links en rechts. Zwaar omlijnd met donkere lambriseringen. Een laag plafond met balken en af en toe een tl-armatuur. Naaldvilt op de vloer herinnerde nog uit de tijd dat het klooster fungeerde als verzorgingshuis.

Annekoos Littel koos ervoor de zware symmetrie te doorbreken. De maximale hoogte in de gangen werd benut. Plafonds werden strak gestukadoord ondanks de integratie van vele installaties. Verlichting was één van de middelen om een prettige en veilige woonsfeer te creëren. Een beleving van 500 lux (verlichtingssterkte) was het uitganspunt. Gekozen is voor strakke doorlopende  asymmetrische lichtlijnen geïntegreerd in het gestukadoorde plafond. Ter plaatse van de deuren van de appartementen werd gekozen voor uplights.

Ondanks het feit dat de bestaande tegelvloer nog in goede staat verkeerde is bewust voor  voor een zachte vloerafwerking in de openbare ruimten gekozen. Een prettige akoestiek was  belangrijk om zo min mogelijk prikkels te veroorzaken voor de bewoners. Vanwege het onderhoudsaspect is bewust gekozen voor een vuil verbergend patroon wat de uitstraling heeft van een handgeknoopt tapijt. Het patroon is maar liefst zeven meter lang waardoor het effect van herhaling niet waarneembaar is. De kleurstelling, een combinatie van bruin en pasteltinten, is zodanig ontworpen dat de donkerbruine lambrisering en het tapijt één worden. Een evenwichtig maar toch spannend samenspel van nieuwe materialen, producten en verlichting met respect voor de fascinerende historie van het Klooster.

 

Opdrachtgever: Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting

Gebruiker: Reinier van Arkel Groep

Architect: Molenaar & Bol & Van Dillen Architecten Vught

Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni Woerden