OTIB te Woerden

Annekoos Littel Interieurarchitecten ontwerpt voor nieuwe werkomgeving OTIB te Woerden

OTIB in Woerden is al jaren gevestigd in het Intechnium gebouw in Woerden. Na het verwoorden van een nieuwe missie in 2017 en een nieuwe koers in 2018, was het in 2019 tijd om ook invulling te geven aan het nieuwe werken. Annekoos Littel Interieurarchitecten mocht ontwerpen voor deze nieuwe werkomgeving, die eind maart 2020 is opgeleverd.

De nieuwe missie van OTIB luidt ‘Vakmensen in de technische installatiebranche in staat stellen hun talent te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstige leefomgeving.’ De huidige kantooromgeving moest aansluiten op de nieuwe missie. Toen we benaderd werden door OTIB werd benadrukt dat men zocht naar een partij die niet alleen een mooi plan voor de grootscheepse verbouwing kon realiseren dat aansluit op de nieuwe missie, maar daarbij ook in staat is om het team te begeleiden naar dat ontwerp toe en alle stakeholders daarin mee te nemen. Deze missie is door diverse hoogwaardige uitvoerende partijen in slechts 3 maanden tijd naar volle tevredenheid gerealiseerd en uitgevoerd. Een geslaagd proces en ontwerp.

In het ontwerpproces is met een afvaardiging van bestuur, medewerkers, verhuurder en stakeholders uit de branche een stuurgroep gevormd, zodat alle diverse wensen en eisen duidelijk werden. We hebben vooraf medewerkers bij het proces betrokken. Door iedereen erbij te betrekken en naar ieders wensen te luisteren, hebben we een ideale werkomgeving kunnen creëren. Een proces van 6 maanden intensieve voorbereiding. Een variatie aan en juiste verhouding van goede Arbo-werkplekken, belcellen, aanlandplekken, samenwerkplekken en concentratieruimtes; overal is aan gedacht met de focus op akoestiek. Hiermee is de nieuwe werkomgeving van OTIB geen standaard kantoortuin geworden. Ook stond duurzaamheid centraal door bijvoorbeeld een deel van de inrichting te leasen in plaats van aan te kopen en gebruik te maken van een innovatief klimaatplafond met “koelelementen”.

In verband met de Coronacrisis is nog geen gelegenheid geweest het project te fotograferen. Zodra dit mogelijk is laten wij meer zien van dit prachtige project via onze site.

Voor vragen of informatie kunt u altijd contact opnemen met Annekoos Littel via info@annekooslittel.nl of 0348 41 84 68

Impressies nieuw concept OTIB:

Oplevering woonzorgcentrum Veldhuis

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie. Een fantastische uitdaging om voor de toekomstige bewoners van KleinGeluk een gevoel van thuis te mogen creëren.

@Fame Groep @KleinGeluk I Zorg van grote waarde  

#duurzaam #duurzaamheid #dementie #zorg #wonen #interieurontwerp #woningen

Voor meer informatie zie onderstaande link

KleinGeluk Veldhuis

Gemeente Altena

Met ingang van 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente Altena -voorheen gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem- verhuisd naar het nieuwe Gemeentehuis in Almkerk. De nieuwe gemeente ontstond door een fusie van drie Brabantse buurgemeenten.

In slechts twee maanden tijd heeft het oude Rabobank kantoor een metamorfose ondergaan. In het kader van duurzaamheid heeft het nog jonge kantoorgebouw al haar meubilair zoveel mogelijk behouden. Het is Annekoos Littel Interieurarchitecten gelukt om veel bestaande meubels van de Rabobank en de drie buurgemeenten in een nieuw jasje te steken en daarbij nieuwe specials te combineren. Drie verdiepingen zijn heringericht. De Arbo-werkplekken werden bijna verdubbeld van ca. 100 naar 200 werkplekken.Op de begane grond werd nieuw maatwerk ontworpen voor Burgerzaken en werd de Raadszaal opnieuw ingericht in het voormalige bedrijfsrestaurant. Tevens is er veel diversiteit aan vergader- werk- en concentratie plekken gecreëerd.

In nauwe en prettige samenwerking met de Gemeente, HEVO Advies en Bouwmanagement, Tankens Andel en Hoogendoorn Interieurbouw is in slechts 2 maanden tijd het oude Rabobank kantoor in Almkerk getransformeerd tot nieuw Gemeentehuis. Rabobank Altena is inpandig verhuisd. De transformatie van Rabobank naar Gemeentehuis is grotendeels gebeurd in de maanden November en December 2018. Het gemeentehuis is vanaf 1 januari geopend.

Het is voor elkaar! Het Adviescentrum van Rabobank Amerstreek te Oosterhout is er voor iedereen.

De Amerstreek heeft er een blikvanger bij. In het hart van het gebied, bij de Bromtol in Oosterhout, staat het nieuwe Adviescentrum van Rabobank Amerstreek; een gebouw dat in alle opzichten klaar is voor de toekomst. In dit multifunctionele gebouw heeft Rabobank Amerstreek met ingang van 1 oktober 2012 haar advieskracht gebundeld.

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni was verantwoordelijk voor de totaalinrichting en realisatie van het interieur. Het bureau Annekoos Littel is trots op het resultaat. Een interieur wat uitblinkt in identiteit, één in verscheidenheid, duurzaamheid, het ondernemend werken, eigentijds kleur- en materiaalgebruik en bijzondere vormgeving.

Woensdag 12 december 2012 viert Rabobank Amerstreek de opening van het nieuwe Adviescentrum. Een afwisselend programma met als gastspreker Herman Wijffels met zijn “Visie op een nieuwe wereld”.
Hij vertelt waar het écht om gaat. Wij laten ons graag inspireren door deze visionair!

Bekijk voor een goede indruk onze compilatie van het gehele ontwerp-en realisatieproces op YouTube.

Zonnehuisgroep Amstelland De Luwte

Liever bridge dan bingo in De Luwte

Allure. Dat is het kernwoord dat naar voren kwam uit de brainstorm met de opdrachtgever en is bevestigd door het onderzoek onder toekomstige bewoners van Woonzorgcentrum De Luwte in Amstelveen. Het centrum moest een plek worden waar senioren met een voorliefde voor chique en stijl zich helemaal thuis zouden voelen.

Compleet interieurconcept

Op de begane grond van het langgerekte gebouw is een centrale ruimte. Op de verdiepingen zijn woningen voor psychogeriatrische bewoners: vormen van ‘kleinschalig wonen’. De hal is bedoeld als een openbare ruimte voor bewoners, buurt en familie. De beleving van de nieuwe woningen voor de psychogeriatrische bewoners moest juist echt als thuis zijn. Dit verschil in sfeer en beleving vergde twee verschillende aanpakken binnen één ontwerp. Dankzij een consequent doorgevoerd concept, materiaal en kleurkeuze is er toch een samenhangend geheel ontstaan.

Het was uniek dat Annekoos Littel een vrijwel lege ruimte kon inrichten en daarvoor ook voldoende vrijheid en middelen kreeg. Annekoos: “Het was een uitdaging om als interieurarchitect de optimale ruimte te maken om bewoners fijne plekken te geven om te wonen, en zich te kunnen ontspannen met familie en bezoekers. Sturend waren de lichtinval, de routing, de functies in de ruimte, de technische vereisten, veiligheidseisen en gewenste sfeer en beleving.”

Verbindend lichtornament

De lengte van de centrale ruimte op de begane grond was de ruimtelijke uitdaging. Hoe verbind je losse functies als een entree, een receptie, zithoeken, een bibliotheek en een restaurant? Een slingerend, sprankelend verlichtingsornament aan het plafond over de volle lengte van de begane grond bleek een smaakvolle en passende oplossing. ‘Het lichtornament ‘ is een echte eyecatcher geworden. Annekoos:  “Het slingerende lichtornament is uiteindelijk gemaakt van kathedraalglas uit Engeland. Dat bleek na vele testen in proefopstellingen een goed en betaalbaar product. De kleuren zijn natuurecht en sprankelend. Het idee voor het ornament begint met de eerste lijnen van het schetspotlood en het wordt een volledig technisch ontwikkeld object. De materiaalkeuze, verlichting en constructie is helemaal uitgewerkt met allerlei technici, want het moest voldoen aan normeringen en ook praktisch te reinigen of te repareren zijn.”

Perfectie

De Luwte is mede dankzij een perfecte samenwerking tussen opdrachtgever, architect, uitvoerende partijen en Annekoos Littel een heel stijlvolle en prettige plek geworden voor de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen. Annekoos: “De uitvoerenden verzuchtte soms ‘daar hebben we Annekoos weer met haar bijzondere stalen en snuisterijen’. De sport om het samen perfect te krijgen, is hier wel aan de orde geweest! We hebben gezamenlijk oplossingen bedacht waardoor we in een soort flow kwamen. Zo hebben we dat heel mooie eindresultaat bereikt waar iedereen nu zo van geniet en trots op is.”

Maatwerkinterieur

Het bureau van Annekoos Littel heeft het hele gebouw ingericht, inclusief het meubilair, de stoffering, de verlichting en accessoires. De meeste banken, kasten en balies zijn als maatwerk meubilair speciaal voor deze ruimtes ontworpen. Alles is in kleur, stijl en materiaalkeuze op elkaar afgestemd, functioneel, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, ergonomisch, geschikt voor rolstoelgebruikers en brandveilig.

De Luwte is een van drie nieuwe woonzorgcentra van de Zonnehuisgroep Amstelland. Locatie Westwijk is ook ingericht door Annekoos Littel, weliswaar gebaseerd op een heel ander plan van eisen.

Opdrachtgever aan het woord:

Interieurarchitectuur als statement.

Ton van der Horst is bouwmanager van Zonnehuisgroep Amstelland. Hij heeft als regisseur van het bouwproces veel en op een heel prettige wijze met Annekoos samengewerkt, vertelt hij. “Als je kiest voor Annekoos, krijg je een resultaat dat uitgesproken en niet alledaags is. Dat moet je als opdrachtgever wel kunnen waarderen. Als opdrachtgever is het de kunst om haar conceptuele kracht te benutten en samen de grenzen op te zoeken om iets heel bijzonders  te realiseren.” [lees meer]