Aanpassing van de woonsituatie voor mensen met Alzheimer en Dementie.

Aanpassing van de woonsituatie voor mensen met Alzheimer en Dementie.
Veilig, herkenbaar, functioneel en toch comfortabel en sfeervol!

Herkent u dit? Uw verpleeghuis gaat renoveren en/of nieuwbouwen.

Uw dagbestedingsruimte of zorgboerderij is aan een nieuw interieur toe.

U werkt in de thuiszorg of u bent mantelzorger? Of hebt u de zorg van een verpleeghuis nodig maar u wilt liever in uw eigen huis blijven wonen?

[Lees meer…]

4 september voorlichtingsbijeenkomst “Alzheimer van A tot Z”

“Alzheimer van A tot Z” voorlichtingsbijeenkomst 4 september in de grote zaal van het Hofpoort Ziekenhuis.

Aanpassing van de huissituatie voor mensen met Alzheimer. Langer thuis in uw eigen huis. Veilig, herkenbaar, functioneel en toch sfeervol en comfortabel.
Annekoos Littel interieurarchitecten kan hierin professioneel adviseren.Voor meer informatie of vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Annekoos Littel.

 

 

 

Vrijstaande villa

Geen toeters en bellen in de buurtschap

Een echtpaar met studerende kinderen laat in 2009 een nieuw huis bouwen op een rustige locatie: aan de rand van een buurtschap en grenzend aan een natuurgebied. Het interieur straalt door kleur en materiaalkeuze dezelfde mooie rust, ruimte en nuchterheid uit als de omgeving.

Architect Johan Koster heeft Annekoos Littel geïntroduceerd bij de opdrachtgevers. “Het klikte enorm goed met deze mensen en dat is belangrijk want je gaat een lang traject in. Zo’n twee jaar zijn we bezig geweest met de gehele inrichting,” vertelt Annekoos enthousiast. “Voorop stond dat het huis mooi, warm en degelijk moest worden ingericht, zonder overdreven luxe, poespas, toeters en bellen. Het huis is modern, maar niet strak. Het interieur sluit daar op aan.”

Samenwerking

Het interieur van een particuliere woning ontwerpen en inrichten, gebeurt geheel in samenspraak met de eigenaars. “Voor de keuken bijvoorbeeld hebben we gedetailleerd gekeken naar het toekomstige gebruik ervan: alle wensen van de bewoners hebben we samen op een rij gezet. Deze dienden als uitgangspunt voor het ontwerp, dat ook weer in overleg is ontwikkeld. De maatwerkkeuken is vervolgens door een interieurbouwer gemaakt.”
Met in elkaar overlopende basiskleuren taupe en crème in de hele woning is die rustige moderne sfeer ontstaan. Annekoos heeft daar hele pure, degelijke basismaterialen bij uitgezocht zoals roestvrij staal, blank eiken en witjes. Voor het meubilair adviseerde Annekoos een meubels in een comfortabele en huiselijke stijl met wollen bekleding in natuurlijke crème- en bruin tinten.

Anke: “Prettige balans door warme kleurencombinaties en de mooie materialen”

Opvallend aan het kersverse nieuwbouwhuis is dat je het niet als nieuw ervaart, is de ervaring van Anke, eigenares en opdrachtgever: “Mensen voelen de prettige balans in dit huis door de natuurlijke materialen en de rustige aardse tinten. We waren qua meubilair en interieur echt toe aan een frisse wind, dus het nieuwe huis is ook helemaal nieuw ingericht. Alleen zou ik dat niet kunnen. Annekoos heeft ons met haar team goed geholpen om er echt ons huis van te maken. ”   [lees meer]

Kenmerkend:

• Oude witjes in de keuken combineren mooi met een taupe vloertegel. De grote eiken eettafel is wit gebeitst, dat past mooi bij de kasten en de bekleding van de stoelen.
• De wand die de keuken van de woonkamer scheidt, is tegelijkertijd aan beide zijden een bergruimte; de boeken en vazen aan de woonkamerkant maken de eethoek gezellig.
• In badkamer staat een eiken wasmeubel met een witte wastafel. Het goudkleurig mozaïek op een van de muren straalt warmte uit.
• De audio/tv-hoek is mooi en functioneel door de maatwerk meubels en gemakkelijke fauteuils.
• Drie lichtornamenten van verschillende grootte geven ook ritme in het huis. Ze verlevendigen de vide en de ruimte rond de eettafel.

 

Stichting Innoforte, Nieuw Schoonoord

Woonzorgcentrum met allure

Omdat de ene bewoner andere wensen heeft dan de andere, is luisteren naar en vertalen van de behoeftes van groot belang. De opmerking “we spelen hier geen bingo maar bridge” geeft al een beeld van het verwachtingspatroon.

 

Gevoel van comfortabel wonen

Na gesprekken met de opdrachtgever en bewoners is het idee ontstaan om een woonzorgcentrum met stijl en allure te creëren. Door het gebruik van de specifieke materialen is een duidelijke differentiatie ontstaan.

 

De vloeren: functionaliteit en sfeer

Omdat galerijen tot onaangename geluidsoverlast kunnen leiden, is hier gekozen voor tapijt in diverse kleurstellingen. In de centrale gedeeltes en overgangsgebieden komen deze als een fraai lijnenspel samen.

 

Wanden binnen en buiten vormen één geheel

De combinatie van monumentaal blauw en rood voor de puien, en warm geel en terracotta voor de muren heeft een harmonieus beeld opgeleverd. Het doortrekken van deze kleuren naar de buitenkant geeft bovendien een duidelijke relatie tussen binnen en buiten.

 

A la carte restaurant

Een inpandig à la carte restaurant benadrukt het gevoel van aangenaam, zelfstandig wonen. Dankzij het exclusief karakter en aandacht voor sfeervolle verlichting en fraai (ergonomisch) meubilair, is het een faciliteit geworden die naast de bewoners tevens bezocht wordt door gasten uit de omgeving.