Woonhuis, De Meern

Een echtpaar met uitwonende kinderen wilde de begane grond van hun bestaande hoekwoning uit de jaren ’90 een grondige facelift geven. De uitdaging van de opdracht was in de bestaande plattegrond meer eenheid en rust te creëren tussen de onderlinge functies. Diverse specifieke functies als koken, eten, werken en loungen bij de haard zijn onontbeerlijk in het dagelijks leven van het echtpaar.

De gehele begane grond is gestript en opnieuw ingericht met o.a. maatwerk en heeft mede hierdoor een eigen moderne sfeer en uitstraling gekregen, geheel passend bij de verwachting van de opdrachtgever binnen het gestelde budget. Annekoos Littel was verantwoordelijk voor het ontwerp en de begeleiding.

Het interieur van deze particuliere woning gebeurde in prettige samenspraak met de eigenaars. “Voor de keuken hebben we gedetailleerd gekeken naar het toekomstige gebruik ervan: alle wensen van de bewoners hebben we samen op een rij gezet. Deze dienden als uitgangspunt voor het ontwerp, dat ook weer in overleg is ontwikkeld. Al het maatwerk is vervolgens door een interieurbouwer gemaakt.”
Met in elkaar overlopende lichte basiskleuren, crème en pastels is op de gehele begane een rustige moderne sfeer ontstaan. Annekoos heeft daar hele pure, degelijke basismaterialen bij uitgezocht zoals ruw eikenhout, glanswit spuitwerk en pastel matte tinten.

De prettige en soepele samenwerking tussen opdrachtgever en de interieurbouwer maakte dit project tot een geslaagd project!

 

 

De gebruikers van de Luchtverkeersleiding NL staan te popelen om de nieuwe werkvloer in gebruik te nemen!

Het bureau Annekoos Littel Interieurarchitecten werd in november 2019 gevraagd om voor de Luchtverkeersleiding Nederland een huisvestingsconcept vorm te geven, dit in nauwe samenwerking met HEVO en de Luchtverkeersleiding. Met als belangrijkste opdracht dit concept als een pilot te realiseren op de derde verdieping van het bestaande gebouw. Het ontwerp werd door Annekoos Littel gerealiseerd vanaf ruwbouw tot en met de laatste accessoires. Oppervlakte is circa 1000 m2 BVO. Er diende rekening gehouden te worden met een strakke planning, waarbij een kritische blik van de indeling in relatie tot de installatietechniek en/of aanpassing van de installaties paste binnen de gestelde tijdskaders.

Een nieuw werkplekconcept werd ingevoerd, dat uitgaat van plaats- en tijdonafhankelijk werken met een variatie aan werkplekken, aanlandplekken, belcellen en (informele) overlegplekken. Het grove PVE was beschikbaar en de verdere uitwerking heeft plaats gevonden in nauw overleg met de toekomstige teams van de LVNL en HEVO als procesmanager. Het ontworpen werkplekconcept is een deel van een groter traject, waarbij deze verdieping vooruit is getrokken als voorbeeldfunctie voor de totale organisatie.

Luchtverkeersleiding Nederland, Amsterdam

Mookerhof ZZG zorggroep, Mook

In het centrum van Mook bevinden zich de nieuwe woonvoorzieningen van zorggroep ZZG, Hart van Mook. Bij locatie Hart van Mook zijn er 24 beschermd wonen woningen, 13 beschut wonen woningen, 3 levensloopbestendige patiowoningen en 5 grondgebonden eensgezinswoningen gerealiseerd. Annekoos Littel Interieurarchitecten heeft de inrichting en styling van het beschermd wonen mogen uitwerken. Hier hebben wij verschillende sfeerhoeken voor ontworpen, maar ook de basis van de appartementen, openbare ruimte en buurtkamers.

 

Rabobank Regio Schiphol Adviescentrum, Hoofddorp

Annekoos Littel Interieurarchitecten is sinds mei 2014 betrokken bij de verbouw van Rabobank Regio Schiphol en is verantwoordelijk voor de interieurafbouw van het gehele pand. Het bestaande bankgebouw is gelegen in Hoofddorp. Het bankgebouw kenmerkt zich door interne en externe geslotenheid ten gevolge van veel “hokkerigheid” en lange gesloten gangen, een verouderd interieur en een ruimtelijke overmaat. De daglichttoetreding varieert per werkplek. Het binnenklimaat wordt als wisselend ervaren. De overmaat op de locatie Hoofddorp wordt ten gevolge van de verbouwing en de herindeling van de overige kantoren (onder andere Aalsmeer en Uithoorn) ingevuld.

De gewenste interne en externe transparantie en met name het toepassen van de Plaza als centrale ontmoetingsplek waar allerlei activiteiten plaats kunnen vinden zijn de hoofduitgangspunten voor het te vernieuwen kantoor. Dit in combinatie met gastvrijheid en een optimale dienstverlening voor de bankzaken. Naast de toepassing van nieuw meubilair wordt het bestaande meubilair en de kunst van de verschillende locaties geïnventariseerd en wordt het merendeel hergebruikt. Belangrijkste opgave in dit ontwerpproces is het programma van gebruik te vertalen naar een gewenste prettige werkomgeving.

Breeam; De score GOOD is gerealiseerd.

 

ANNEKOOS LITTEL INTERIEURARCHITECTEN BNI ONTWERPT VOOR UITBREIDING HUISVESTING EN WERKOMGEVING TVVL IN HET INTECHNIUM GEBOUW

Klik op onderstaande link om artikel te lezen.

https://ondernamen.nl/annekoos-littel-interieurarchitecten-ontwerpt-voor-uitbreiding-huisvesting-en-werkomgeving-tvvl-in-het-intechnium-gebouw

Voor meer informatie over dit project zie onderstaande link:

TVVL, Platform voor mens en techniek

Oplevering woonzorgcentrum Veldhuis

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie. Een fantastische uitdaging om voor de toekomstige bewoners van KleinGeluk een gevoel van thuis te mogen creëren.

@Fame Groep @KleinGeluk I Zorg van grote waarde  

#duurzaam #duurzaamheid #dementie #zorg #wonen #interieurontwerp #woningen

Voor meer informatie zie onderstaande link

KleinGeluk Veldhuis

KleinGeluk Veldhuis, Apeldoorn

In samenwerking met Fame en KleinGeluk geeft het team van Annekoos Littel Interieurarchitecten momenteel vorm aan het interieur voor deze prachtige locatie.

Nabij het centrum ligt het moderne en sfeervolle woonzorgcentrum Veldhuis. Deze locatie bestaat uit 4 en 6 woonlagen en beschikt over 86 woningen en een mooie afgeschermde binnentuin. In elke buurtkamer zijn uitgebreide kookmogelijkheden. Daarnaast zijn er op elke vleugel meerdere ontmoetingsmogelijkheden (zoals nisjes, zitjes) en belevingsplekken met activiteiten aanwezig.

plattegrond:

 

proces en moodboards:

OTIB Woerden – verbouwing

De ingrijpende verbouwing bij OTIB in het Intechnium te Woerden is in volle gang. In samenwerking met OTIB en het bouwteam – VDH Vastgoed, Kromwijk Elektrotechniek BV en Axance – wordt het ontwerp van Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI binnen een strakke planning gerealiseerd.

Een nieuw ontworpen- en breed gedragen werkplekconcept wordt ingevoerd. Dit gaat uit van plaats- en tijdonafhankelijk werken met een rijke diversiteit aan werkplekken, aanlandplekken, belcellen en (informele) overlegplekken. Het binnenklimaat wordt aanzienlijk verbeterd met het innovatieve klimaatplafond.

De met zorg gekozen materialen dragen bij aan het verlagen van de CO2 voetafdruk!

ANNA kapel, Lutherse Gemeente Woerden

De ANNA kapel Woerden feestelijk geopend!

Zaterdag 14 december 2019  is de ANNA kapel feestelijk geopend en ingewijd door predikant Maarten Diepenbroek. De inrichting van de bescheiden ruimte achter de Lutherse Kerk aan de Nieuwstraat is vormgegeven en mede mogelijk gemaakt door Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI.

In de hectiek van de dag -waar het bureau ontwerpt aan complexe projecten in het gehele land- was het een verademing te mogen meewerken aan een stilte plek naast de deur. Een ruimte waar je stil mag zijn in Woerden is gerealiseerd.

De ANNA kapel is mede mogelijk gemaakt door:

Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI, Maatschappij van Welstand, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, VSB fonds Woerden, Van der Well/IJff fonds, Lions Club Woerden en vele persoonlijke giften.

ANNA kapel

Transformatie van kantoor Rabobank Altena naar het nieuwe Gemeentehuis Almkerk (gemeente Altena) met succes gerealiseerd!

Annekoos Littel_altena nieuws 1 Annekoos Littel_altena nieuws 2

Met ingang van 1 januari 2019 is de nieuwe gemeente Altena -voorheen gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem- verhuisd naar het nieuwe Gemeentehuis in Almkerk. De nieuwe gemeente ontstond door een fusie van drie Brabantse buurgemeenten.

In slechts twee maanden tijd heeft het oude Rabobank kantoor een metamorfose ondergaan. In het kader van duurzaamheid heeft het nog jonge kantoorgebouw al haar meubilair zoveel mogelijk behouden. Het is Annekoos Littel Interieurarchitecten gelukt om veel bestaande meubels van de Rabobank en de drie buurgemeenten in een nieuw jasje te steken en daarbij nieuwe specials te combineren. Drie verdiepingen zijn heringericht. De Arbo-werkplekken werden bijna verdubbeld van ca. 100 naar 200 werkplekken.Op de begane grond werd nieuw maatwerk ontworpen voor Burgerzaken en werd de Raadszaal opnieuw ingericht in het voormalige bedrijfsrestaurant. Tevens is er veel diversiteit aan vergader- werk- en concentratie plekken gecreëerd.

In nauwe en prettige samenwerking met de Gemeente, HEVO Advies en Bouwmanagement, Tankens Andel en Hoogendoorn Interieurbouw is in slechts 2 maanden tijd het oude Rabobank kantoor in Almkerk getransformeerd tot nieuw Gemeentehuis. Rabobank Altena is inpandig verhuisd. De transformatie van Rabobank naar Gemeentehuis is grotendeels gebeurd in de maanden November en December 2018. Het gemeentehuis is vanaf 1 januari geopend.

Voor meer foto’s klik hier