De opdrachtgever vertelt

Rabobank Amerstreek adviescentrum Oosterhout – Gerben van der Harst

“De meeste dienstverlening in een bank gebeurt onzichtbaar. Het gebouw en de medewerkers maken zichtbaar wat je doet. Daarom was het voor ons zo belangrijk om met dit pand en het interieur onze toon te zetten,” vertelt directievoorzitter Gerben van der Harst. “De sfeer die het moest uitstralen was die van het warme welkom, hospitality. Annekoos heeft die opdracht, die al deels in ruwbouw tot uitvoering kwam, vertaald in een gedurfd interieur met passende stoffering en meubilair.” 

Rabobank Amerstreek- Gerben van der Harst

LEES MEER

 

 

 

Zonnehuisgroep Amstelland De Luwte – Ton van der Horst

Ton van der Horst is bouwmanager van Zonnehuisgroep Amstelland. Hij heeft als regisseur van het bouwproces veel en op een heel prettige wijze met Annekoos samengewerkt, vertelt hij. “Als je kiest voor Annekoos, krijg je een resultaat dat uitgesproken en niet alledaags is. Dat moet je als opdrachtgever wel kunnen waarderen. Als opdrachtgever is het de kunst om haar conceptuele kracht te benutten en samen de grenzen op te zoeken om iets heel bijzonders  te realiseren.”

Ton van der Horst portretfotos 003kopie

LEES MEER

 

 

 

Gerla’s Haarstudio – Gerla Koot

Gerla’s Haarstudio is sinds 1991 gevestigd in Woerden. In 2007 verhuisde Gerla Koot met haar medewerksters naar een groot pand op de Woerdense Boerendijk, een hele stap en een behoorlijke investering. Annekoos Littel is er al jaren een vaste klant en algauw kwam het interieur van de nieuwe salon ter sprake: “Als er budget voor is, dan doe jij de inrichting”, stelde Gerla. “Annekoos was meteen enthousiast”, vertelt ze nu, vijf jaar later. “Vier muren en twee toiletunits waren de basis. Ze heeft die kale ruimte helemaal ingedeeld en het interieur getekend. Eigenlijk was het pand wat te groot voor ons, maar nu we tien kapsters hebben, ben ik wel blij met die omvang.”

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni

LEES MEER

 

 

 

Nieuwe Sloot, tennis- en squashcentrum – Dave Kok

“Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn heeft met 37 banen een regiofunctie. Met de verbouwing van het uit begin jaren 80 stammende pand is gekozen voor de compleet nieuwe inrichting van het horecagedeelte en de kleedruimtes. Annekoos Littel zorgde voor het ontwerp en begeleidde het proces, zodat sporters van alle leeftijden nu in een mooie stijlvolle omgeving kunnen bijkomen van hun inspanningen.” 

LEES MEER

 

 

 

 

Woonzorgcentrum De Annenborch Rosmalen – Henk Hermsen

Het nieuwe woonzorgcentrum De Annenborch is een kleinschalige zorginstelling aan de rand van het centrum van Rosmalen. In april 2012 is het centrum in gebruik genomen. Annekoos Littel tekende voor het interieur van de hal, het restaurant, de kantoren en de verpleegafdeling met kleinschalig wonen voor dementerende ouderen. Directeur-bestuurder Henk Hermsen is zeer tevreden over het resultaat: “Als ik zie hoeveel positieve reacties we krijgen op ons nieuwe gebouw, dan is het haar goed gelukt om onze kernbegrippen zorgzaam, oprecht en gastvrij voelbaar te maken voor bewoners, medewerkers en bezoekers.”

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni - De Annenborch

LEES MEER

 

 

 

 

Rabobank Altena adviescentrum Almkerk – Judith van der Sluijs

Stimulerende omgeving voor Het Nieuwe Werken – Rabobank Altena in Almkerk heeft door het nieuwe pand in gebruik te nemen twee grote organisatieveranderingen doorgevoerd: het personeel van twee Rabo-vestigingen is er samengevoegd en Het Nieuwe Werken (HNW) is ingevoerd. Vooral de laatste had grote gevolgen voor het interieur. Projectleider Judith van der Sluijs is tevreden met de maatwerkontwerpen en HNW-interieurideeën van Annekoos Littel, die al in een heel vroeg stadium betrokken is bij het project.

Judith van der Sluijs[LEES MEER]

 

 

 

Vrijstaande villa – Anke

Opvallend aan het kersverse nieuwbouwhuis is dat je het niet als nieuw ervaart, is de ervaring van Anke, eigenares en opdrachtgever: “Mensen voelen de prettige balans in dit huis door de natuurlijke materialen en de rustige aardse tinten. We waren qua meubilair en interieur echt toe aan een frisse wind, dus het nieuwe huis is ook helemaal nieuw ingericht. Alleen zou ik dat niet kunnen. Annekoos heeft ons met haar team goed geholpen om er echt ons huis van te maken.”

Anke

LEES MEER

 

 

 

Centrumverpleeghuis Liduina – Ruud Broeksteeg

“De doelstelling voor de verbouwing van het Gecombineerd Centrumverpleeghuis Liduina in Boxtel was dat we alle 180 cliënten een eenpersoonskamer konden aanbieden. Dat doel is bereikt,” vertelt locatiedirecteur Ruud Broeksteeg. “We hebben klanten van hoge leeftijd, dus we willen respect tonen voor hun smaak, zonder het interieur ouderwets of wat oubollig te laten worden. Het hoeft niet altijd bloemetjesbehang te zijn, al is het dat bij ons wel. Annekoos heeft een vorm gevonden die geïnspireerd is op toen, maar vertaald naar nu, met een moderne frisse uitstraling, waarin de cliënten zich goed thuis voelen.” 

Ruud Broeksteeg

LEES MEER

 

 

 

Th.W.Termaat Huis – Mr. J. de Muinck Keizer

In het Th.W. Termaat Huis in de Rotterdamse wijk Kralingen huren ouderen een serviceappartement. Het oudste deel van het gebouw stamt uit 1959 en is echt aan renovatie toe. Mr. J. de Muinck Keizer is onder andere bestuurder bouwzaken: “Anno 2012 zijn de wensen en gewoonten van bewoners veranderd. We hebben Annekoos ingeschakeld om vrijkomende appartementen opnieuw in te delen naar de eisen van deze en komende tijd. En met een goed  resultaat. “ 

Serviceflat Theodora Wilhelmina Termaathuis

 LEES MEER

 

 

 

Stichting Mariënhoven – Frank de Haas

Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.”

Annekoos Littel

LEES MEER