Ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis AmstellandZiekenhuis AmstellandZiekenhuis Amstelland
Ziekenhuis AmstellandZiekenhuis AmstellandZiekenhuis Amstelland
Ziekenhuis AmstellandZiekenhuis AmstellandZiekenhuis Amstelland


Klant: Ziekenhuis Amstelland
Locatie: Amstelveen
Oplevering: 2004

Speciale aandacht voor ‘wachten’ in Ziekenhuis Amstelveen

‘Hoe beleeft men binnenkomen en wachten in een ziekenhuis?’. Deze vraag vormde een belangrijk uitgangspunt bij de nieuwe poliklinieken en centrale ontvangstruimte van Ziekenhuis Amstelveen.

 

Maatwerk balies ontworpen met oog op functionaliteit en uitstraling

Met oog voor arbo-eisen en het integreren van alle benodigde techniek, zijn in de ontvangstruimte maatwerk balies ontworpen, uitgevoerd in bamboe en ‘overkapt’ door een verlaagd plafond. De telefooncentrale, ‘cockpit’, vormt hier een ware blikvanger.

 

Intiem restaurant

De centrale hal clustert een veelheid aan activiteiten, waaronder een intiem, restaurant met veel licht dankzij de grote raampartij en gekozen armaturen. Hier corresponderen de pasteltinten van het meubilair en het sterke bamboe parket met de kleuren en materialen in het entreegedeelte.

 

Prettige beleving van wachten

Ook de sfeer in de poliklinieken heeft extra aandacht gekregen. Hier is gekozen voor een rustige basis, lichtblauw linoleum, met een zebrapad dat de wachtruimtes markeert. Details zoals het kleurgebruik bij de maatwerk balies zorgen voor differentiatie, terwijl loungestoelen en leestafels het wachten veraangenamen.

 

Kinderpoli en kinderafdeling uiterst kindvriendelijk

Een ziekenhuiservaring van een kind wordt in streekziekenhuis Amstelveen positief beïnvloed door de nieuwe kinderpoli en kinderafdeling. Zo zijn de speelse kleuren van de regenboog in de vloer verder uitgewerkt in het meubilair, de deuren en de speciaal op kleur ontworpen overgordijnen en separaties.