Stichting Innoforte locatie Nieuw Schoonoord

Stichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw Schoonoord
Stichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw Schoonoord
Stichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw SchoonoordStichting Innoforte Nieuw Schoonoord


Klant: Stichting Innoforte
Locatie: Velp
Oplevering: 2001

Woonzorgcentrum met allure

Omdat de ene bewoner andere wensen heeft dan de andere, is luisteren naar en vertalen van de behoeftes van groot belang. De opmerking “we spelen hier geen bingo maar bridge” geeft al een beeld van het verwachtingspatroon.

 

Gevoel van comfortabel wonen

Na gesprekken met de opdrachtgever en bewoners is het idee ontstaan om een woonzorgcentrum met stijl en allure te creëren. Door het gebruik van de specifieke materialen is een duidelijke differentiatie ontstaan.

 

De vloeren: functionaliteit en sfeer

Omdat galerijen tot onaangename geluidsoverlast kunnen leiden, is hier gekozen voor tapijt in diverse kleurstellingen. In de centrale gedeeltes en overgangsgebieden komen deze als een fraai lijnenspel samen.

 

Wanden binnen en buiten vormen één geheel

De combinatie van monumentaal blauw en rood voor de puien, en warm geel en terracotta voor de muren heeft een harmonieus beeld opgeleverd. Het doortrekken van deze kleuren naar de buitenkant geeft bovendien een duidelijke relatie tussen binnen en buiten.

 

A la carte restaurant

Een inpandig à la carte restaurant benadrukt het gevoel van aangenaam, zelfstandig wonen. Dankzij het exclusief karakter en aandacht voor sfeervolle verlichting en fraai (ergonomisch) meubilair, is het een faciliteit geworden die naast de bewoners tevens bezocht wordt door gasten uit de omgeving.