Annekoos@home: dat voelt als thuiskomen

Hoe had u dat dan gedacht?
Je droomhuis realiseren, is heel erg leuk. Of het nu om nieuwbouw of verbouwen gaat: je hebt vaak al helemaal voor ogen hoe het eindresultaat zal zijn. Daar komen de eethoek en luie stoelen. In die hoek hoor ik mezelf al bellen vanaf mijn thuiswerkplek. En als de kinderen het huis uit zijn, dan maken we daar een inloopkast… Of vergroten we dan toch liever de badkamer?
In het proces naar de (ver)bouw toe blijven die beelden u helder voor ogen staan, terwijl de vragen naar concrete invulling steeds gedetailleerder worden. ‘Hoe had u dat dan gedacht?’ is de soms pijnlijke vraag van de aannemer als een verbouwing minder goed in detail is voorbereid. Selecteren en kiezen is nodig tijdens het proces van tekenen, ontwerpen en inrichten, net als goed nadenken over de juiste materialen en kleuren bepalen.

Deskundig advies….gratis
Tijdens de woonwoensdag kun je met je ruwe schetsen, vragen en interieurwensen bij ons terecht voor een half uur gratis advies. Gediplomeerde interieurarchitecten en ontwerpers zullen jouw vragen beantwoorden, rustig met je meedenken en tips geven voor vervolgstappen. Wij zorgen voor een kopje koffie of thee.

Woonwoensdag:

  • Wie: iedereen met (ver)bouwplannen
  • Wat: vrijblijvend, gratis gesprek van een half uur
  • Waar: Annekoos Littel Interieurarchitecten BNI, Jan de Bakkerstraat 13-15 Woerden
  • Waarom: om goed voorbereid en met focus je droomhuis te kunnen realiseren
  • Wanneer: Woensdagochtend
  • Tijdstip: 10:00 – 13:00
  • Aanmelden: geef je van tevoren per mail op, zodat je gegarandeerd een eigen half uur spreektijd hebt. Je krijgt na aanmelding een bevestigingsmail met de verdere praktische informatie.
  • Contact: info@annekooslittel.nl, tel: 0348-414868

 

Annekoos Littel project 3 Woonhuis familie ZaandamWoonhuis familie Zaandam 

 

 

 

 

 

 

Stichting Christelijke Woningcorporatie

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het SCW ontwierp Annekoos Littel een interieurconcept waarin mens en samenleving uit het werkgebied in de regio Tiel centraal staat. Tevens werd in de eerste ontwerpen al het idee gepresenteerd om de drie huisjes, die onderdeel zijn van de huisstijl, tot een statement te maken. De huiselijke kleuren rood en taupe moesten bijdragen aan een thuis-en welkom gevoel voor klant en medewerkers van het SCW. De kleuren zijn toegepast in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuilverbergende tapijttegels dragen bij aan een goede akoestiek van het atrium en aan een warm welkom van de openbare ontvangstruimte en de showroom. Annekoos Littel ontwierp het concept voor de privacy oplossingen op de transparante scheidingswanden. Fotograaf Hans van Ommeren uit Woerden maakte hiervoor de foto’s met als thema mens en samenleving in de werkgebieden van het SCW. Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk, de verlichting en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Stichting Christelijke Woningcorporatie, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Zorg en interieur – Stichting Mariënhoven

 

De Haas, Mariënhoven: “De inrichting steekt echt af tegen die van andere verzorgingstehuizen” 

Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.”

LEES MEER

Stichting Vughterstede Woonzorgcentrum Theresia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regionaal Archief Rivierenland

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het RAR ontwikkelde Annekoos Littel een interieur concept waarin het Betuwse Rivierenlandschap centraal staat. Tevens werd in de eerste schetsen al het idee gepresenteerd om de meest bijzondere archiefstukken te exposeren op de transparante wand van het openbaar archief door middel van foto’s gedrukt op folies. De natuurlijke kleuren zoals groen- en taupetinten zijn gebruikt in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuil verbergende tapijttegels  zijn speels en ad-random gelegd in het atrium, het archief en de kantoren. De akoestiek is mede hierdoor zeer prettig en aangenaam. De gordijnpanelen met een bladpatroon die privacy biedt in de kantoren werden door het bureau voor dit project speciaal ontworpen.  Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Regionaal Archief Rivierenland, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Stichting Mariënhoven – Woonzorgcentrum Theresia

Opdrachtgever Frank de Haas vertelt over hoe hij de samenwerking met Annekoos Littel Interieurarchitecten bni heeft ervaren tijdens het verbouwingsproces.

De Haas, Mariënhoven: “De inrichting steekt echt af tegen die van andere verzorgingstehuizen”
Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.[lees meer]

 

 

Stichting Mariënhoven – Huize Elisabeth

Opdrachtgever Frank de Haas vertelt over hoe hij de samenwerking met Annekoos Littel Interieurarchitecten bni heeft ervaren tijdens het verbouwingsproces.

De Haas, Mariënhoven: “De inrichting steekt echt af tegen die van andere verzorgingstehuizen”
Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.” [lees meer]

 

Zonnehuisgroep Amstelland De Luwte

Liever bridge dan bingo in De Luwte

Allure. Dat is het kernwoord dat naar voren kwam uit de brainstorm met de opdrachtgever en is bevestigd door het onderzoek onder toekomstige bewoners van Woonzorgcentrum De Luwte in Amstelveen. Het centrum moest een plek worden waar senioren met een voorliefde voor chique en stijl zich helemaal thuis zouden voelen.

Compleet interieurconcept

Op de begane grond van het langgerekte gebouw is een centrale ruimte. Op de verdiepingen zijn woningen voor psychogeriatrische bewoners: vormen van ‘kleinschalig wonen’. De hal is bedoeld als een openbare ruimte voor bewoners, buurt en familie. De beleving van de nieuwe woningen voor de psychogeriatrische bewoners moest juist echt als thuis zijn. Dit verschil in sfeer en beleving vergde twee verschillende aanpakken binnen één ontwerp. Dankzij een consequent doorgevoerd concept, materiaal en kleurkeuze is er toch een samenhangend geheel ontstaan.

Het was uniek dat Annekoos Littel een vrijwel lege ruimte kon inrichten en daarvoor ook voldoende vrijheid en middelen kreeg. Annekoos: “Het was een uitdaging om als interieurarchitect de optimale ruimte te maken om bewoners fijne plekken te geven om te wonen, en zich te kunnen ontspannen met familie en bezoekers. Sturend waren de lichtinval, de routing, de functies in de ruimte, de technische vereisten, veiligheidseisen en gewenste sfeer en beleving.”

Verbindend lichtornament

De lengte van de centrale ruimte op de begane grond was de ruimtelijke uitdaging. Hoe verbind je losse functies als een entree, een receptie, zithoeken, een bibliotheek en een restaurant? Een slingerend, sprankelend verlichtingsornament aan het plafond over de volle lengte van de begane grond bleek een smaakvolle en passende oplossing. ‘Het lichtornament ‘ is een echte eyecatcher geworden. Annekoos:  “Het slingerende lichtornament is uiteindelijk gemaakt van kathedraalglas uit Engeland. Dat bleek na vele testen in proefopstellingen een goed en betaalbaar product. De kleuren zijn natuurecht en sprankelend. Het idee voor het ornament begint met de eerste lijnen van het schetspotlood en het wordt een volledig technisch ontwikkeld object. De materiaalkeuze, verlichting en constructie is helemaal uitgewerkt met allerlei technici, want het moest voldoen aan normeringen en ook praktisch te reinigen of te repareren zijn.”

Perfectie

De Luwte is mede dankzij een perfecte samenwerking tussen opdrachtgever, architect, uitvoerende partijen en Annekoos Littel een heel stijlvolle en prettige plek geworden voor de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen. Annekoos: “De uitvoerenden verzuchtte soms ‘daar hebben we Annekoos weer met haar bijzondere stalen en snuisterijen’. De sport om het samen perfect te krijgen, is hier wel aan de orde geweest! We hebben gezamenlijk oplossingen bedacht waardoor we in een soort flow kwamen. Zo hebben we dat heel mooie eindresultaat bereikt waar iedereen nu zo van geniet en trots op is.”

Maatwerkinterieur

Het bureau van Annekoos Littel heeft het hele gebouw ingericht, inclusief het meubilair, de stoffering, de verlichting en accessoires. De meeste banken, kasten en balies zijn als maatwerk meubilair speciaal voor deze ruimtes ontworpen. Alles is in kleur, stijl en materiaalkeuze op elkaar afgestemd, functioneel, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, ergonomisch, geschikt voor rolstoelgebruikers en brandveilig.

De Luwte is een van drie nieuwe woonzorgcentra van de Zonnehuisgroep Amstelland. Locatie Westwijk is ook ingericht door Annekoos Littel, weliswaar gebaseerd op een heel ander plan van eisen.

Opdrachtgever aan het woord:

Interieurarchitectuur als statement.

Ton van der Horst is bouwmanager van Zonnehuisgroep Amstelland. Hij heeft als regisseur van het bouwproces veel en op een heel prettige wijze met Annekoos samengewerkt, vertelt hij. “Als je kiest voor Annekoos, krijg je een resultaat dat uitgesproken en niet alledaags is. Dat moet je als opdrachtgever wel kunnen waarderen. Als opdrachtgever is het de kunst om haar conceptuele kracht te benutten en samen de grenzen op te zoeken om iets heel bijzonders  te realiseren.” [lees meer]