Stichting Christelijke Woningcorporatie

Zakelijk en interieur – één in verscheidenheid

Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) en Regionaal Archief Rivierenland (RAR)  hebben sinds 7 juni 2012 een nieuwe huisvesting in één verzamelgebouw, Bruto Vloeroppervlak: 6.686 m2, welke aan de nieuwste eisen voldoet. De wens van de opdrachtgevers is uitgekomen. Ieders identiteit is behouden gebleven en spiegelt zich af in een interieur met een eigen identiteit.

Voor het SCW ontwierp Annekoos Littel een interieurconcept waarin mens en samenleving uit het werkgebied in de regio Tiel centraal staat. Tevens werd in de eerste ontwerpen al het idee gepresenteerd om de drie huisjes, die onderdeel zijn van de huisstijl, tot een statement te maken. De huiselijke kleuren rood en taupe moesten bijdragen aan een thuis-en welkom gevoel voor klant en medewerkers van het SCW. De kleuren zijn toegepast in de materialisatie en de binnenafwerking van het gebouw. De vuilverbergende tapijttegels dragen bij aan een goede akoestiek van het atrium en aan een warm welkom van de openbare ontvangstruimte en de showroom. Annekoos Littel ontwierp het concept voor de privacy oplossingen op de transparante scheidingswanden. Fotograaf Hans van Ommeren uit Woerden maakte hiervoor de foto’s met als thema mens en samenleving in de werkgebieden van het SCW. Annekoos Littel was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het maatwerk, de verlichting en de keuze van het meubilair.

 

Opdrachtgever: Stichting Christelijke Woningcorporatie, Tiel
Architect: Krijger & Wagter Architecten B.V., Buren
Interieurarchitect: Annekoos Littel Interieurarchitecten bni, Woerden

 

Kerstgroeten uit Woerden

kerstkaart 2013

 

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni – Woerden

Het is voor elkaar! Het Adviescentrum van Rabobank Amerstreek te Oosterhout is er voor iedereen.

De Amerstreek heeft er een blikvanger bij. In het hart van het gebied, bij de Bromtol in Oosterhout, staat het nieuwe Adviescentrum van Rabobank Amerstreek; een gebouw dat in alle opzichten klaar is voor de toekomst. In dit multifunctionele gebouw heeft Rabobank Amerstreek met ingang van 1 oktober 2012 haar advieskracht gebundeld.

Annekoos Littel Interieurarchitecten bni was verantwoordelijk voor de totaalinrichting en realisatie van het interieur. Het bureau Annekoos Littel is trots op het resultaat. Een interieur wat uitblinkt in identiteit, één in verscheidenheid, duurzaamheid, het ondernemend werken, eigentijds kleur- en materiaalgebruik en bijzondere vormgeving.

Woensdag 12 december 2012 viert Rabobank Amerstreek de opening van het nieuwe Adviescentrum. Een afwisselend programma met als gastspreker Herman Wijffels met zijn “Visie op een nieuwe wereld”.
Hij vertelt waar het écht om gaat. Wij laten ons graag inspireren door deze visionair!

Bekijk voor een goede indruk onze compilatie van het gehele ontwerp-en realisatieproces op YouTube.

Documentatiedag

Annekoos Littel interieurarchitecten bni houdt donderdag 6 december weer de halfjaarlijkse documentatiedag. Het team laat zich opnieuw inspireren onder het genot van een kop koffie en een Woerdense lekkernij. Vele fabrikanten en leveranciers op het gebied van de zorgsector, de kantoor- en particuliere markt, ontmoeten elkaar op de nieuwe locatie in Woerden. Tijdens de inmiddels succesvolle documentatiedag krijgt men de  mogelijkheid om producten en materialen onder de aandacht te brengen. Tegelijkertijd wordt men in de gelegenheid gesteld nader kennis te maken met het bureau Annekoos Littel en collega’s te ontmoeten. Op deze informele wijze kan het netwerk verbreed worden.

Er zijn nog enkele plaatsen over; Meldt u aan via www.annekooslittel.nl

Wij hopen u graag te ontmoeten!

 

Documentatiedag 2012

Rabobank Altena adviescentrum Almkerk

Rabobank en interieur – van landschap, naar architectuur, naar interieur in het Land van Heusden en Altena.

Rabobank Altena is ‘thuis op de bank, thuis voor de medewerkers, thuis voor de klant’. Een bank die betrokken, toegankelijk en dichtbij is, met haar blik gericht op de toekomst. De bundeling van krachten in één nieuw hoofdkantoor. De bank biedt alles en voelt als een echt thuis.

Het gebouw is als een krachtig opvallend baken in het landschap met rechte lijnen en scherpe hoeken, maar in haar afwerking volledig passend in haar natuurlijke omgeving, het landschap en de omgeving. De regio is aan alle kanten wordt begrensd door het water. En juist die begrenzing is haar kracht. Het leidt tot openheid, betrokkenheid en samenwerking. Hierin bestaat een duidelijke overeenkomst met het interieurontwerp;
 Begrenzing leidt tot openheid.
 De schil van het gebouw zien wij als grens met daarbinnen het atrium als hart. Het hart waar vandaan alles stroomt door het gebouw. De tapijt inlay verwijst naar de natuur in de regio. Het is een lappendeken van graslanden in diverse beige tinten.

Het ontvangstgebied op de begane grond en de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping zijn vormgegeven als belangrijkste eiland in het gebouw. De diverse balies en de lounges zijn als eilandjes die door stroming van het water los van elkaar zijn gekomen, maar waaraan men kan zien dat het begonnen is als een geheel. De verticale verbinding tussen de verdiepingen is bekleed is met gelaagde stroken hout, refererend aan het riet wat langs de oevers groeit. De natuur wordt met een groot gebaar naar binnen gehaald en heeft een sterk verbindend karakter.
Ontvangst, wachten, ontmoeting en informeel overleg bevinden zich in dit hart van het gebouw. Het thuisgevoel uit zich onder meer in een menselijke maatvoering en organisch vormgegeven meubilair.
Het restaurant, auditorium, foyer en de garderobe zijn vormgegeven in rechte vertakte vormen. De ruimtes zijn open en transparant en bieden contact met buiten en binnenruimten.
De spreekkamers hebben een vertakte speelse opstelling waardoor geen ruimte hetzelfde oogt. Onderling verschillen ze met ieder een eigen stijl van meubilair, net zoals bij de mensen thuis.
De espresso bar is centraal gepositioneerd en biedt een warm onthaal. Het binnenpleintje wat ontstaat kan worden gebruikt als exporuimte. De uitstraling is hierdoor professioneel en toch huiselijk.
De ontmoetingsruimte is een wooneiland, dat de kracht van het atrium op de verdieping versterkt.
 Belangrijk in de beleving is het contact met buiten en het atrium. Het meubilair, het servies en het kleurgebruik zijn huiselijk en warm. De werkplekken zijn op de eerste en tweede verdieping gesitueerd. De tapijt inlay stroomt naar boven en vloeit uit op de verdiepingen. Rechte vormen tussen rustige zanderige kleuren van het ad random tapijt waar de stroming omheen te voelen is.

Thamerkerk

Weekendje Thamerkerk: vrijdag disco, zaterdag trouwpartij, zondag avondmaal

De Oude Thamer in Uithoorn is een rijksmonument uit 1835. Mooi gelegen aan het water is de Thamerkerk sinds 1992 een multifunctioneel gebouw.Zo blijft het markante pand behouden voor de Uithoornse samenleving. Annekoos Littel ging in 2011 aan de slag met het interieur, dat geschikt moest zijn voor de vele toepassingen. De uitdaging van deze opdracht zat in het moderniseren van een monumentaal pand op een vrij sobere wijze, ook qua budget.

Authenticiteit

De Stichting tot Behoud Historisch Erfgoed verhuurt de kerk graag voor seminars, bruiloften, disco’s, concerten, exposities en andere culturele en feestelijke evenementen. En daarnaast is het een thuis voor de kerkelijke gemeente die er erediensten, huwelijksinzegeningen en uitvaarten houdt. De authenticiteit is gehandhaafd, maar de inrichting is aangepast aan het huidige gebruik.

Facelift

Het Stichtingsbestuur en de koster zaten als opdrachtgever aan tafel en al snel bleek dat een flinke facelift nodig was. Een nieuwe vloer bleek nodig; de entree, het meubilair en de toiletten zijn gerenoveerd.

Beleving

Annekoos Littel heeft veel ervaring met inrichting van kerken en heeft zelf de nodige ideeën over sfeer en beleving: “De uitdaging is om de historische waarde van de architectuur te behouden, waar je op een subtiele en moderne wijze kunt aanvullen. De sobere kleurstelling van het tongewelf heeft me bijvoorbeeld geïnspireerd in de kleurkeuze van meubels en schilderwerk: diverse grijstinten met ook een hint van blauw. Dankzij de eenvoudige stapelbare en koppelbare stoelen met een comfortabele gestoffeerde zitting en verrijdbare meubelen voor de cateraar, is de ruimte eenvoudig aan te passen aan de functie. Zelfs bij een kerkdienst zijn die elementen functioneel en niet opvallend.” • Uitgangspunten voor het interieurontwerp van de Thamerkerk waren de historische elementen en het behoud daarvan. Daarnaast mocht de kerk een meer hedendaagse en functionele uitstraling krijgen. Met deze uitgangspunten is een kleur- en materialenplan gemaakt waarin de kleuren hun verbinding behouden met het bestaande plafond, maar vooral een frisse uitstraling geven aan het historische kerkje.

 

• Er is voor de vloerafwerking bewust gekozen voor functionele en duurzame materialen die contrasteren met de historische elementen. Dit zorgt voor een mooie overgang tussen heden en verleden.

• Met het beperkte budget hebben ook de toiletgroepen een facelift ondergaan. Zowel voor de dames, heren en de mindervaliden is er nu een sfeervolle en eigentijdse toiletgroep gecreëerd. Door subtiele tinten past ook het tegelwerk bij de authentieke kleuren van de kerk.

• Het maatwerk meubilair is sober en functioneel gehouden. Het barmeubel op de begane grond is verrijdbaar waardoor het flexibel toepasbaar is. De bar op het balkon is van alle gemakken voorzien, maar oogt door de detaillering authentiek en past daardoor goed in de sfeer die Annekoos Littel voor ogen had.

 

Stichting Mariënhoven – Woonzorgcentrum Theresia

Opdrachtgever Frank de Haas vertelt over hoe hij de samenwerking met Annekoos Littel Interieurarchitecten bni heeft ervaren tijdens het verbouwingsproces.

De Haas, Mariënhoven: “De inrichting steekt echt af tegen die van andere verzorgingstehuizen”
Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.[lees meer]

 

 

Stichting Mariënhoven – Huize Elisabeth

Opdrachtgever Frank de Haas vertelt over hoe hij de samenwerking met Annekoos Littel Interieurarchitecten bni heeft ervaren tijdens het verbouwingsproces.

De Haas, Mariënhoven: “De inrichting steekt echt af tegen die van andere verzorgingstehuizen”
Frank de Haas is directeur vastgoed bij Stichting Mariënhoven in Vught. Annekoos Littel heeft het interieur ontworpen voor twee woonvoorzieningen van de stichting: woonzorgcentrum Theresia en Huize Elisabeth. De Haas: “De kracht van Annekoos is dat zij vanuit een heel eigen, gedurfde stijl met bijzondere kleuren, motieven en stoffen aankomt. Tegelijkertijd bewaart ze de harmonie door het hele gebouw heen. Alle ruimtes passen bij elkaar.” [lees meer]

 

Vrijstaande villa

Geen toeters en bellen in de buurtschap

Een echtpaar met studerende kinderen laat in 2009 een nieuw huis bouwen op een rustige locatie: aan de rand van een buurtschap en grenzend aan een natuurgebied. Het interieur straalt door kleur en materiaalkeuze dezelfde mooie rust, ruimte en nuchterheid uit als de omgeving.

Architect Johan Koster heeft Annekoos Littel geïntroduceerd bij de opdrachtgevers. “Het klikte enorm goed met deze mensen en dat is belangrijk want je gaat een lang traject in. Zo’n twee jaar zijn we bezig geweest met de gehele inrichting,” vertelt Annekoos enthousiast. “Voorop stond dat het huis mooi, warm en degelijk moest worden ingericht, zonder overdreven luxe, poespas, toeters en bellen. Het huis is modern, maar niet strak. Het interieur sluit daar op aan.”

Samenwerking

Het interieur van een particuliere woning ontwerpen en inrichten, gebeurt geheel in samenspraak met de eigenaars. “Voor de keuken bijvoorbeeld hebben we gedetailleerd gekeken naar het toekomstige gebruik ervan: alle wensen van de bewoners hebben we samen op een rij gezet. Deze dienden als uitgangspunt voor het ontwerp, dat ook weer in overleg is ontwikkeld. De maatwerkkeuken is vervolgens door een interieurbouwer gemaakt.”
Met in elkaar overlopende basiskleuren taupe en crème in de hele woning is die rustige moderne sfeer ontstaan. Annekoos heeft daar hele pure, degelijke basismaterialen bij uitgezocht zoals roestvrij staal, blank eiken en witjes. Voor het meubilair adviseerde Annekoos een meubels in een comfortabele en huiselijke stijl met wollen bekleding in natuurlijke crème- en bruin tinten.

Anke: “Prettige balans door warme kleurencombinaties en de mooie materialen”

Opvallend aan het kersverse nieuwbouwhuis is dat je het niet als nieuw ervaart, is de ervaring van Anke, eigenares en opdrachtgever: “Mensen voelen de prettige balans in dit huis door de natuurlijke materialen en de rustige aardse tinten. We waren qua meubilair en interieur echt toe aan een frisse wind, dus het nieuwe huis is ook helemaal nieuw ingericht. Alleen zou ik dat niet kunnen. Annekoos heeft ons met haar team goed geholpen om er echt ons huis van te maken. ”   [lees meer]

Kenmerkend:

• Oude witjes in de keuken combineren mooi met een taupe vloertegel. De grote eiken eettafel is wit gebeitst, dat past mooi bij de kasten en de bekleding van de stoelen.
• De wand die de keuken van de woonkamer scheidt, is tegelijkertijd aan beide zijden een bergruimte; de boeken en vazen aan de woonkamerkant maken de eethoek gezellig.
• In badkamer staat een eiken wasmeubel met een witte wastafel. Het goudkleurig mozaïek op een van de muren straalt warmte uit.
• De audio/tv-hoek is mooi en functioneel door de maatwerk meubels en gemakkelijke fauteuils.
• Drie lichtornamenten van verschillende grootte geven ook ritme in het huis. Ze verlevendigen de vide en de ruimte rond de eettafel.